“Copiii noștri sunt frați și verișori”. Două surori gemene care s-au căsătorit cu gemeni dezvăluie că fiii lor sunt frați genetici

26.08.2022, 13:01

Briana și Brittany Deane, în vârstă de 25 de ani, s-au căsătorit cu Jeremy și Josh Salyer înainte ca ambele cupluri să rămână însărcinate la doar câteva luni distanță unul de celălalt, anul trecut. “Suntem gemene care s-au căsătorit cu o pereche de gemeni . Copiii noștri sunt frați și verișori”.

Surorile gemene identice care s-au căsătorit cu frați gemeni identici au adus pe lume doi băieți – care sunt frați și verișori în același timp. Briana și Brittany Deane, în vârstă de 25 de ani, s-au căsătorit cu Jeremy și Josh Salyer înainte ca ambele cupluri să rămână însărcinate la doar câteva luni unul de celălalt, anul trecut.

Brittany l-a născut pe Jett, care și-a sărbătorit prima zi de naștere în ianuarie, în timp ce Briana l-a întâmpinat pe fiul Jax, care a împlinit un an în aprilie. Din punct de vedere genetic, cei doi bebeluși sunt considerați “gemeni quartenari” – ceea ce înseamnă că’ sunt atât verișori, cât și frați, conform ADN-ului lor,  potrivit New York Post.

“Suntem gemene care s-au căsătorit cu o pereche de gemeni . Copiii noștri sunt frați și verișori”

Postând pe pagina lor comună de Instagram, cele două familii au dat vestea fenomenului biologic cu cei 219.000 de urmăritori ai lor. Explicând știința din spatele acestui lucru, un utilizator a comentat: “Gemenii identici împărtășesc același ADN. Când două perechi de gemeni identici se căsătoresc, copiii lor devin frați genetici”.

“O pereche de gemeni identici care se căsătoresc cu gemeni identici se numește “căsătorie cuaternară”.

Ce sunt “gemenii cuaternari”

Un altul a intervenit, spunând: “Gemenii identici au în comun exact același material genetic, ovul/spermatozoid și toate cele (în timp ce gemenii fraternali sunt concepuți dintr-un ovul și un spermatozoid diferit).” Un al treilea a glumit: “Practic, este imposibil ca vreunul dintre ei să fie acuzat de o infracțiune?”

Alții au îndemnat cuplurile să  se supună unui test ADN pentru “a vedea dacă este adevărat”. În timpul unui interviu acordat postului NBC News, Brittany a explicat fenomenul quartenarului înainte de a dezvălui că există alți 300 de gemeni similari cu aceeași alcătuire unică în întreaga lume.

Ea a spus: “Nu am mai văzut-o de mult timp: “S-au născut din părinți gemeni identici la mai puțin de nouă luni distanță. Gemeni căsătoriți cu gemeni care au amândoi copii în același timp”.

O mamă a născut gemeni cu tonuri de piele complet diferite

Între timp, o mamă britanică a dezvăluit în mod șocant că este întrebată în mod regulat dacă gemenii ei sunt “amândoi ai ei”. Chantelle Broughton, în vârstă de 29 de ani, a dat naștere la doi bebeluși de culori de piele “total diferite” în luna aprilie a acestui an și a declarat că a rămas șocată după ce i s-au dat nou-născuții după naștere.

Ayon și Azirah – care s-au născut la Nottingham City Hospital – au trăsături complet diferite una de cealaltă, relatează Nottingham Live.
Fiul ei, Ayon, s-a născut cu pielea deschisă la culoare și ochii verzi; în timp ce fiica ei, Azirah, avea pielea închisă la culoare și ochii căprui.

citește și...