Codin Maticiuc va fi joi casier într-un hipermarket din București. ”Asta consider eu a fi o meserie cu sens”

23.12.2021, 15:09
Codin Maticiuc va fi joi casier într-un hipermarket din București. ”Asta consider eu a fi o meserie cu sens”
Codin Maticiuc a împlinit 40 de ani. A trecut în revistă ce a făcut până acum

Codin Maticiuc, în vârstă de 41 de ani, va lucra casier într-un hipermarket din București. Care este motivul pentru care Maticiuc  a ales să renunțe la cariera sa pentru câteva ore. „Să muncești ca să faci bine, asta consider eu a fi o meserie cu sens”, a declarat Codin Maticiuc.

Codin Maticiuc a acceptat să facă încă o faptă bună, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Actorul este una dintre personalitățile publice implicate activ în acțiuni caritabile, va fi casier pentru două ore la una dintre casele de marcat ale hipermarketului Kaufland Barbu Văcărescu.

Astfel, începând cu ora 15:00, pe 23 decembrie, Codin Maticiuc va interacționa cu clienții și va face tot ce este posibil să fie în serviciul acestora. Acțiunea are la bază o cauză nobilă, venind în sprijinul sistemului medical public și este prima de acest fel în retailul românesc.

Codin Maticiuc: Să muncești ca să faci bine, asta consider eu a fi o meserie cu sens

„Să muncești ca să faci bine, asta consider eu a fi o meserie cu sens. Așa că am acceptat imediat provocarea prietenilor mei de la Kaufland de a fi casier. Cu o condiție. Ca tot ce încasez de la clienți să fie înzecit. Fondurile merg către cei care-și doresc doar să fie sănătoși, nu doar de sărbători, ci tot anul”, declară Codin Maticiuc.

Suma încasată de vedetă de la clienții care vor face cumpărături în hipermarketul respectiv va fi înzecită de companie și donată către campania #SpitalePubliceDinBaniPrivați, derulată de Fundația Metropolis.

Codin Maticiuc continuă acțiunea de caritate

Codin Maticiuc îi invită pe cei care doresc să contribuie la campanie #SpitalePubliceDinBaniPrivați, să vină să cumpere produse de finețuri la prețuri bune.

„Veniți mâine în Barbu Văcărescu și cumpărați chestiile cele mai scumpe! Să știți că se găsește și Dom Perignon sau alte șampanii scumpe, vinuri care mai de care, trabucuri, etc. Aștept toți prietenii mei cu bani să vină să-și facă rezerve de finețuri la prețuri bune și cu conștiința ușoară că de 10 ori prețul produsului lui a renovat o secție dintr-un spital din România. Ce ziceți? Cine vine?”, a mai spus Codin Maticiuc pe una dintre rețelele de socializare.

Ce avere are Codin Maticiuc

Codin Maticiuc a demonstrat că poate bifa reușite în diverse domenii. Traiectoria profesională a lui Maticiuc este una complexă. De la om de afaceri, la actor, și producător de filme, Codin Maticiuc a surprins și din postura de scriitor.

Proiectul „Miami Bici” l-a transformat în cel mai de succes film românesc din ultimii 25 de ani.

„Aproximativ 70% din cât plătiți voi pe bilet ia cinematograful. Din ce rămâne cam 20% ia distribuitorul. Abia ce rămâne sunt banii producătorilor. Apoi, bani serioși mai vin de le eventualele platforme VOD și televiziuni”, a explicat acesta într-un interviu.

Recent a intrat în atenția publicului cu cartea în care descrie viața lui Nuțu Cămătaru. Cartea s-ar fi bucurat de o vânzare record. Potrivit lui Maticiuc, cartea – 15 mii de exemplare – ar fi fost vândute în doar 48 de ore.

Pe lângă proiectele sale artistice, Codin Maticiuc deține mai multe afaceri și cluburi de lux care îi aduc o avere considerabilă.

Influencer-ul a dezvăluit că a știut să facă și singur bani.

„Codin Maticiuc: Eu, personal, am produs câteva milioane, dar, dacă mă uit în spate, zic că am cheltuit mai mult.

Am început să fac bani de la 31, într-adevăr, dar pun cheltuielile până în ziua de astăzi. Până la 41 de ani am cheltuit câteva milioane ” .

Codin Maticiuc a vorbit, în 2018 la “Adevăruri de viață”, despre cum a făcut bani tatăl lui după Revoluția din 1989.

“Mie îmi place că m-am născut într-o familie cu bani. (…) Tatăl meu era ambasador la momentul respectiv și contracte cu statul nu am avut, dar am avut foarte multe contracte cu foarte multe firme private.

Faptul că tatăl meu a ieșit din Ministerul Afacerilor Externe și a intrat în privat și a reușit să facă bani mie mi-a adus doar avantaje pe care nu le neg. Asta cu trebuie să muncim mai mult… nu, trebuie să fim relaxați. Eu pur și simplu nu am făcut nimic. Dovadă: până la vârsta asta nu am făcut nimic și mi-am trăit viața”, a spus Codin Maticiuc.

Băiatul de bani gata” a fost mereu ajutat de către tatăl său, Ion. Omul de afaceri are o avere estimată la 75 de milioane de euro, deţinând mai multe propietăţi, potrivit B1TV.

citește și...