Mihai Bendeac a donat 100.000 de euro cash lui Codin Maticiuc pentru renovarea unui spital de stat

24.12.2020, 17:35
Mihai Bendeac a donat 100.000 de euro cash lui Codin Maticiuc pentru renovarea unui spital de stat
Mihai Bendeac a donat 100.000 de euro cash lui Codin Maticiuc pentru renovarea unui spital de stat

În prag de sărbători, Codin Maticiuc a primit o veste îmbucurătoare! Actorul a primit de la Mihai Bendeac suma de 100.000 de euro, bani dedicați renovării spitalelor publice din România. 

Codin Maticiuc a decis să renoveze pe cont propriu secția de Oncologie Pediatrică, de la Spitalul Fundeni. În urmă cu mai bine de patru luni, acesta a început lucrările de renovare la etajul 7 al Spitalului Fundeni, etaj unde se află secţia de Oncologie Pediatrică.

Mihai Bendeac l-a ajutat pe Codin Maticiuc

Totul a început în urmă cu patru ani, în ajun de Crăciun, când Codin Maticiuc venise la Fundeni pentru a le aduce copiilor cadouri din partea lui Moș Crăciun.

Atunci, Maticiuc s-a întâlnit cu o fetiță pe nume Lăcrămioara, la camera 702.  Micuța era bolnavă de cancer în stadiul terminal. Fetița a fost motivul pentru care milionarul a pornit campania de a renova secția de Oncologie pediatrică.

‘De început, am început pe 5 septembrie. Când am venit cu muncitorii, încă nu fuseseră mutaţi pacienţii. A, aţi venit? Păi, staţi aşa’, a scris Codin pe pagina sa de Facebook.

Codin Maticiuc renovează spitalul Fundeni

În ajutorul lui au sărit și alte vedete, precum Mihai Bendeac! Juratul de la ‘iUmor’ i-a donat lui Maticiuc 100.000 de euro din vânzările cărții sale, ‘Jurnalul unui burlac – Conversații cu mama’. Anunțul a fost făcut de Codin Maticiuc pe rețelele de socializare.

‘GIVEAWAY – 100.000 de euro! – cel mai mare giveaway din România Boom! Cel mai mare giveaway de anul ăsta și cred ca din istoria social media: o sută de mii de euro, cash. #hugegiveaway, senzațional, nemaivăzut și nemaiîntâlnit! Uimitor, efectiv n-o să vă vină să credeți!  Cât ține giveaway-ul? Două săptămâni. Atât și nici o secundă în plus. Atât i-a trebuit lui Mihai Bendeac ca să vândă câte, Doamne, iartă-ma, cărți a vândut el astfel încât să facă o plată astăzi de 100.000 de euro în contul fundației Metropolis pentru inițiativa mea de a renova spitale de stat la care el s-a alăturat. De astăzi cauza #spitalepublicedinbaniprivati este mai puternica cu 100.000 de euro, exact cât să am aripi sa cutez a începe renovarea secției de nefrologie pediatrica.

Ce vorbesc eu sa încep? Cu banii ăștia pot face chiar jumătate, cel puțin la ochi căci nu am un deviz. Da, v-am mai spus ca Mihai donează toți banii încasați pe cartea lui, «Conversații cu mama», iar suma este atât de mare pentru ca și editura lui, Bookzone, a renunțat la orice profit în favoarea acestei cauze sociale. Le mulțumesc atât lui cat și lor’, a scris Codin Maticiuc pe contul lui de Facebook, dar și pe cel de Instagram.

citește și...