Cine sunt cei mai valoroși fotbaliști din lume – cu o valoare cumulată de 289 de milioane de lire sterline

12.11.2022, 20:00

Cine sunt cei mai valoroși fotbaliști din lume – cu o valoare cumulată de 289 de milioane de lire sterline. Atacantul lui Manchester City și actualul golgheter al Premier League, Erling Haaland, l-a detronat pe Kylian Mbappe, vedeta lui PSG, de pe primul loc în topul celor mai valoroși jucători din lume

Erling Haaland l-a detronat pe Kylian Mbappe de pe primul loc în topul celor mai valoroși jucători din lume.

Atacantul lui Manchester City este acum cel mai scump fotbalist de pe planetă, potrivit Transfermarkt, iar atacantul lui Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, se află acum pe locul al doilea, transmite dailystar.co.uk.

Cine sunt cei mai valoroși fotbaliști din lume – cu o valoare cumulată de 289 de milioane de lire sterline

Acest lucru înseamnă că fostul star al Borussiei Dortmund este primul jucător din prima ligă engleză care se află pe primul loc de la Cristiano Ronaldo, când era la primul său mandat la Manchester United, în 2009, și era cotat pe primul loc alături de Lionel Messi.

Haaland a ajuns la City în această vară, făcând transferul de la giganții germani după ce aceștia i-au activat clauza de eliberare de aproximativ 64 de milioane de lire sterline.

Cel mai valoros jucător din lume, cu un preț de puțin sub 150 de milioane de lire sterline

În acest moment, la începutul sezonului, valoarea atacantului era de aproximativ 130 de milioane de lire sterline. Dar, în urma formei sale uimitoare din această campanie, el a urcat acum ca cel mai valoros jucător din lume, cu un preț de puțin sub 150 de milioane de lire sterline – în timp ce Mbappe este evaluat puțin mai puțin, la 140 de milioane de lire sterline.

Nimeni nu se aștepta la o astfel de serie de formă fără precedent. În Bundesliga, pentru Dortmund, a marcat 62 de goluri în 67 de meciuri, dar acum se află pe un potențial record, reușind 17 goluri în 11 meciuri de campionat pentru echipa lui Pep Guardiola înaintea meciului de astăzi cu Brentford.

“O clauză de ieșire de 200 de milioane de euro”

“În cazul în care Haaland va sta departe de accidentări și va reuși să își mențină forma cel puțin într-o oarecare măsură, va ajunge și mai sus în viitor”, a declarat Daniel Busch, Area Manager Transfermarkt UK. “O clauză de ieșire de 200 de milioane de euro, care se zvonește că poate fi activată de cluburile străine în vara anului 2024, pare deja prea mică din punctul de vedere al lui Man City.”

Începe să se pare că următoarea dezbatere în jurul celui care este cel mai bun jucător de fotbal din prezent se va purta între Haaland și Mbappe în următorii ani.

Există o șansă ca acțiunile lui Mbappe să crească în cazul în care se va bucura de o campanie de succes la Cupa Mondială cu Franța la sfârșitul acestei luni. Haaland, între timp, nu are un astfel de noroc, Norvegia nefiind la viitoarea Cupă Mondială din 2022.

 

citește și...