Cine o îmbrăca pe Elena Ceaușescu. Unde se coafa Prima Doamnă a perioadei comuniste

21.06.2020, 13:03
Cine o îmbrăca pe Elena Ceaușescu. Unde se coafa Prima Doamnă a perioadei comuniste
Cine o îmbrăca pe Elena Ceaușescu. Unde se coafa Prima Doamnă a perioadei comuniste

Elena Ceaușescu, cea care i-a fost parteneră de viață dictatorului Nicolae Ceaușescu, era înnebunită după haine și era mereu pusă la patru ace când își făcea apariția în public.

Puțină lume știe cine s-a ocupat de ținutele Elenei Ceaușescu. Regretata creatoare de modă Zina Dumitrescu, care a încetat din viață în martie 2019, a oferit la un moment dat amănunte în acest sens.

Despre soția lui Nicoae Ceaușescu, creatoarea de modă a mărturisit că nu avea haine urâte, dar nu avea stil și nu știa să își poarte ținutele și deși era preocupată de modă, Elena Ceaușescu arăta îngrozitor din punct de vedere al stilului.

De ținutele Elenei Ceaușescu s-a ocupat Piți Vasiliu


Zina Dumitrescu explica că de ținutele soției lui Nicolae Ceaușescu s-a ocupat Piți Vasiliu, care a avut una dintre cele mai mari case de modă din București. Elena Ceaușescu se coafa la Paris.

„De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris. Ea nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte, le purta îngrozitor, stătea îngrozitor și nu știa să mergă, dar hainele erau de foarte bună calitate și bine făcute.

De coafat se coafa de cele mai multe ori la cel mai mare salon din Paris. Era preocupată de modă, dar atât o ducea minte, în rest nimeni nu avea voie să arate mai bine decât ea.

Am avut ocazia să vorbesc cu ea la două întâlniri oficiale, și o pot caracteriza ca pe o persoană acră. Mă uitam și pe podium când venea la prezentările noastre, ea ne privea așa cu o figuă a dracului, îi simțeam din priviri răutatea și invidia”, povestea Zina Dumitrescu, potivit historia.ro.


A refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu

Zina Dumitrescua a povestit și cum a refuzat să lucreze pentru Elena Ceaușescu atunci când i s-a propus acest lucru.

”În momentul în care Piți Vasiliu s-a îmbolnăvit, m-am trezit într-o bună zi la ușă cu un colonel pe care l-am întâlnit atunci și l-am mai întâlnit după Revoluție, pe trotuar în fața casei de modă, m-a salutat reverențios și mi-a spus că vrea să-mi mulțumească (…)

Eu sunt nebună! Eu în primul rând nu sunt membră de partid, apoi eu o să mă duc la ea să-i spun să nu-și mai țină mâinile așa că nu-i zboară, îi spun să-și tundă cocul ăla de cuib de cuci din cap, să-și facă o mulțime de chestii. Și știu că nu-i voie, ori dumneata îți asumi răspunderea, că dumneata mă recomanzi. Spune-i că am o origine năsănătoasă și nu sunt demnă să fiu în preajma ei. Iar omul acela după atâția ani și-a adus aminte și mi-a mulțumit după Revoluție”, a mai spus Zina Dumitrescu.

citește și...