Cine s-a ocupat de parastasul Zinei Dumitrescu. ”N-a venit nimeni”

19.05.2020, 16:15
Cine s-a ocupat de parastasul Zinei Dumitrescu. ”N-a venit nimeni”
Cine s-a ocupat de parastasul Zinei Dumitrescu. ”N-a venit nimeni”

S-a aflat cine s-a ocupat de parastasul de un an al regretatei creatoare de modă Zina Dumitrescu. Fiul acesteia nu a mai dat niciun semn de la moartea ei.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a încetat din viață în luna martrie a anului 2019. Aceasta avea 82 de ani. Zina Dumitrescu sera internată de mulșți ani la un azil de lux din apropiere de București.

La un an de la dispariția creatoarei de modă s-a aflat cine s-a ocupat de pomenile pentru aceasta. Fiul Zinei Dumitrescu, Cătălin, nu s-a oxcupat nici de parastasul de șase luni, nici de cel de un an.

Directorul azilului s-a ocupat

Cel care s-a ocupat atât de parastasul de șase luni., cât și de cel de un an al Zinei Dumitrescu a fost directorul azilului unde aceasta a locuit până în ultimele clie de viață, Ion Cassian.

”Nu am mai luat legătura cu fiul dânsei, deci nu am mai ținut legătura de când a decedat doamna Zina. De parastas ne-am ocupat noi, adică noi am făcut un parastas și la șase luni, și la un an de zile. N-a venit nimeni, decât noi, angajații si doamnele colege cu dânsa” a declarat Ion Cassian, directorul azilului în care a locuit regretata creatoare de modă, citat de spynews.ro.

Cine a fost cea supranumită ”Mama Zina”

Zina Dumitrescu, pe numele său real Zenobia Bogoș, s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova. Zina Dumitrescu a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București. În primul an de facultate a devenit manechin, iar la vârsta de 30 de ani a devenit director executiv al Casei de Modă Venus din Capitală. De-a lungul anilor a lansat numeroase colecții de modă care au fost extrem de apreciate.

Cea supranumită ”!Mama Zina” a lansat modele celebre precum Dana Săvuică, Cătălin Botezatu, Romanița Iovan, Melek Amet și mulți-mulți alții.

Trei căsătorii și un copil

Zina Dumitrescu a  fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.

citește și...