Cine este sportiva de care nu ați auzit niciodată și are o avere netă de peste 900 de milioane de lire sterline. Ar face-o de rușine pe Serena Williams

08.09.2022, 15:05

Este o călăreață daneză de dresaj pe care probabil că nu ai recunoaște-o nici dacă ar merge pe stradă, dar care se mândrește cu una dintre cele mai mari averi nete din lumea sportului. Potrivit Forbes, ea are o avere de aproape un miliard de lire sterline – din care foarte puțin provine din premiile din competiții.

Concurează la dresaj, nu a câștigat niciodată o medalie la Jocurile Olimpice și este o figură relativ necunoscută în lumea sportului – dar Anna Kasprzak se mândrește cu o avere netă care o face de rușine pe Serena Williams.

Kasprzak, în vârstă de 32 de ani, s-a născut în Germania, dar între timp a ajuns să reprezinte Danemarca. Realizările ei în sportul său sunt notabile fără a fi tocmai spectaculoase, participând la Jocurile Olimpice de vară din 2012 și 2016, potrivit dailystar.co.uk. 

Unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă

De asemenea, ea și-a reprezentat țara adoptivă la Jocurile Ecvestre Mondiale din 2014 și la Campionatele Europene de dresaj din 2013, 2015 și 2017. La acesta din urmă a câștigat o medalie de argint pe echipe la Göteborg.

Dar CV-ul modest al carierei sale nu a împiedicat-o să devină unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă. Potrivit Forbes, ea are o avere de aproape un miliard de lire sterline – din care foarte puțin provine din premiile din competiții.

Nicio altă femeie nu apare în top 30

Mama ei, Hanni Kasprzak, este proprietara și directorul executiv al mărcii daneze de pantofi ECCO. Cavalerul de dresaj și fratele Andre sunt amândoi membri ai consiliului de supraveghere și beneficiază, fără îndoială, de succesul companiei.

Produsele ECCO sunt vândute în aproape 100 de țări din întreaga lume, în peste 2.200 de magazine, în timp ce au, de asemenea, o prezență online uriașă. Pentru a-și completa veniturile. Kasprzak administrează, de asemenea, un grajd privat de dresaj în Haderslev, Danemarca.

Potrivit unei liste postate luna trecută de către wealthygorilla, ea se află pe locul al patrulea în topul celor mai bogate vedete sportive din lume, devansându-l pe Tiger Woods pe locul al cincilea. Legenda NBA Michael Jordan este în fruntea listei, de la Vince McMahon, supremul WWE, și de la fostul jucător de tenis și hochei pe gheață Ion Țiriac.

Pentru context, nicio altă femeie nu apare în top 30. Astfel, mama unui copil îi datorează o bună parte din recunoștință regretatului ei bunic, Karl Toosbuy, care a fondat ECCO în 1963.

În tinerețe, Kasprzak a câștigat mai multe medalii [o medalie de argint și șase de bronz] la diferite campionate europene de juniori și tineri călăreți. Cel mai bun rezultat olimpic al ei a venit la Londra 2012, unde a fost. a patra în competiția pe echipe.

citește și...