Serena Williams își amână retragerea din tenis cu o victorie, în fața numărului doi mondial. “Nu am mai jucat în aceste condiții din 1998”

01.09.2022, 16:48
Serena Williams își amână retragerea din tenis cu o victorie, în fața numărului doi mondial. Nu am mai jucat în aceste condiții din 1998
Serena Williams, of the United States, reacts after defeating Anett Kontaveit, of Estonia, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Wednesday, Aug. 31, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)

Serena Williams își amână cu încă un meci retragerea din tenis cu o victorie spectaculoasă la US Open în fața estoniencei Anett Kontaveit, numărul doi în clasamentul WTA, scor 7-6(4), 2-6, 6-2. ” Nu am absolut nimic de pierdut. Sincer, nu am mai jucat în aceste condiții din 1998″, a declarat Serena în interviul de pe teren.

La 40 de ani și cu 23 de “majors” strălucind în vitrina sa de trofee, Serena continuă să dea dovadă de un spirit competitiv neobosit și a amânat despărțirea de tenis pe care a anunțat-o cu câteva săptămâni înainte de startul US Open, sugerând că va fi după acest turneu.

Pentru moment, Serena a sărbătorit a 367-a sa victorie, confirmându-și invincibilitatea în runda inaugurală a acestor turnee, unde nu a pierdut decât de două ori în lunga și fructuoasa sa carieră, în fața surorii sale Venus, în 1998, în Australia, și în fața spaniolei Garbiñe Muguruza, la Roland Garros 2014.

“Nu am mai jucat în aceste condiții din 1998”

Legenda americană o va înfrunta vineri, în turul al treilea, pe Ajla Tomljanovic din Australia.

Serena Williams, după ce a învins-o pe Anett Kontaveit a spus: “Sunt o jucătoare destul de bună. Sunt super competitivă, văd asta ca pe un “bonus”. Nu mai am nimic de demonstrat, nu mai am nimic de câștigat. Nu am absolut nimic de pierdut. Sincer, nu am mai jucat în aceste condiții din 1998″, a declarat Serena în interviul de pe teren, după ce a învins-o pe estonianca Anett Kontaveit.

“Este ceea ce știu să fac cel mai bine. Îmi plac provocările”

Mândră și încrezătoare în abilitățile sale, ea a recunoscut că nu a fost surprinsă de nivelul arătat miercuri pe teren: “Sunt Serena”, a spus ea. “Sunt o jucătoare destul de bună”, a spus ea, zâmbind. “Este ceea ce știu să fac cel mai bine. Îmi plac provocările”, a conchis ea. “Mă simt ca și cum aș fi câștigat deja, fizic, mental, este fantastic. Astăzi mi-am spus “joacă, ești Serena” și am reușit să o fac”.

În ciuda faptului că a început cu câteva greșeli neforțate, Serena s-a mișcat bine, acumulând șase lovituri câștigătoare devreme și până la cinci mingi de break fără să le transforme.

Susținută la fiecare punct de public, Serena a profitat de a șasea șansă de break pentru a conduce cu 5-4, dar apoi și-a cedat serviciul cu o dublă greșeală la ultimul punct și a trebuit să treacă prin tiebreak pentru a prelua conducerea.

Sub privirile surorii sale Venus, a jucat un tiebreak superb, cu un serviciu câștigător pentru a face 7-4.

Anett Kontaveit a uimit-o pe Serena Williams în setul doi

Cu toate acestea, Kontaveit a avut o reacție imediată de orgoliu și a început setul al doilea ca o împușcătură, rupând serviciul Serenei la zero și desprinzându-se cu ușurință la 3-0 pentru a deschide calea spre o victorie muncită cu 6-2, pentru a egala meciul și a forța setul decisiv.

Serena Williams a câștigat bătălia din setul al treilea

S-a deschis o bătălie și Serena și-a scos sufletul competitiv, și-a păstrat serviciul și a asaltat restul pentru a face break și a avea 2-0 la a treia minge de break.

Publicul a început chiar să o huiduie pe Kontaveit, iar când Serena și-a dat seama a intervenit făcând gesturi ostentative cu o mână cerând să se oprească.

Serena a preluat controlul momentului și, în ciuda faptului că și-a cedat serviciul în al treilea game, a făcut un nou break pentru a prelua un avantaj de 4-1 și pentru a deschide drumul spre un avantaj de 6-2.

 

 

citește și...