Cea mai bogată sportivă din lume, cu o avere de 5,8 miliarde de lire sterline, ajunge în sferturile de finală la US Open

06.09.2022, 13:06

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula este cu un pas mai aproape de câștigarea turneului US Open de la Flushing Meadows, dar premiul de 2,2 milioane de lire sterline pălește în comparație cu uimitoarea avere netă a familiei sale. Acest lucru se datorează succesului tatălui său, Terence, care se întâmplă să fie a 345-a cea mai bogată persoană din lume.

Vedeta miliardară de tenis Jessica Pegula a ajuns în sferturile de finală ale US Open după ce a eliminat-o pe Petra Kvitova în două seturi.

Americanca a învins-o pe Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, cu 6-3, 6-2, ajungând pentru a treia oară în acest an în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că meciul a fost blocat timp de aproximativ 45 de minute la 1-1 în primul set.

Cea mai bogată sportivă din lume ajunge în sferturile de finală la US Open

Pegula, în vârstă de 28 de ani, o va înfrunta miercuri pe învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Jule Niemeier, încercând să ajungă pentru prima dată în semifinale pe teren propriu. Iar numărul 8 mondial a proclamat după victorie că și-a “câștigat pe deplin drepturile” de star al tenisului, în ciuda mediului său extrem de bogat.

Ea a declarat pentru BBC Sport: “Nu am vrut niciodată ca oamenii să creadă că mi s-au dat lucruri. Cred că mi-am câștigat cu siguranță drepturile în lumea tenisului. Sunt oameni din afară care poate nu înțeleg, care fac presupuneri”.

Familia sportivei, avere de 5,8 miliarde de lire sterline

Pegula ar putea câștiga primul ei titlu de Grand Slam luna aceasta, dar premiul de 2,2 milioane de lire sterline oferit nu este decât o pată în comparație cu averea ei netă enormă. De fapt, ea ar putea renunța chiar acum la activitatea sportivă și nu ar avea nicio grijă datorită averii nete de 5,8 miliarde de lire sterline a familiei sale, din care este moștenitoare.

De fapt, nativa din Buffalo este de peste trei ori mai bogată decât legendarul star NBA și om de afaceri Michael Jordan. Jordan este adesea considerat ca fiind vârful tuturor sportivilor, ridicându-se de la începuturi umile, cucerind baschetul și devenind apoi un antreprenor de succes.

Printre numeroasele incursiuni în afaceri ale legendei Chicago Bulls se numără faptul că este proprietarul francizei NBA Charlotte Hornets și că a fondat emblematicul său brand Jordan. Cu toate acestea, toate eforturile sale, potrivit Forbes, s-au ridicat la 1,5 miliarde de lire sterline, cu mult mai puțin decât averea lui Pegula.

Acest lucru se datorează succesului tatălui său, Terence, care se întâmplă să fie a 345-a cea mai bogată persoană din lume.

Terry și-a făcut miliardele din exploatarea gazelor naturale și acum este mândrul proprietar al unei serii de echipe sportive, inclusiv Buffalo Bills din NFL și Buffalo Sabres din NHL.

Interesele familiei se extind și dincolo de sport. De asemenea, ei sunt mândrii proprietari ai unui superiaht de 14 milioane de lire sterline numit “Top Five II”, care are șase cabine capabile să găzduiască 12 oaspeți. Familia Pegula deține, de asemenea, o vilă impresionantă de 2,5 milioane de lire sterline în Florida.

 

citește și...