Cinci tatuaje ale lui Lionel Messi și de ce și le-a făcut – inclusiv buzele soției și globul ocular

28.12.2022, 17:17
Cinci tatuaje ale lui Lionel Messi și de ce și le-a făcut - inclusiv buzele soției și globul ocular

Lionel Messi are o mulțime de tatuaje – 18 mai exact – și, deși nu toate au o semnificație mai profundă, Daily Star Sport analizează ce simbolizează cinci dintre ele. Micuțul argentinian a cucerit în cele din urmă lumea în Qatar, conducându-și echipa Argentinei la prima victorie la Cupa Mondială din 1986. Iar Messi a fost în centrul triumfului, găsind chiar și două goluri în finală.

Lionel Messi nu este primul fotbalist care îți vine în minte atunci când te gândești la superstaruri tatuate – dar micul magician se mândrește cu o abundență de artă pe corpul său.

De la mânecile de la gambă la ochiul Antonela Roccuzzo, tatuajele lui Messi variază în funcție de semnificație. Iar Daily Star Sport analizează ce înseamnă pentru el cinci dintre tatuajele sale, în timp ce se relaxează după primul său triumf la Cupa Mondială, transmite dailystar.co.uk.

Cinci tatuaje ale lui Lionel Messi

Mâneca de la gambă a lui Messi este poate cel mai emblematic tatuaj al său – după ce și-a acoperit un “pumnal cu aripi” pentru o mânecă înnegrită. Mâneca prezintă acum tatuajul cu amprentele mâinilor fiului său cel mare, Thiago, cu numele tuturor celor trei copii ai săi pe brațul lui Thiago. Messi are, de asemenea, un nr. 10 proeminent pe gambă – un indiciu al numărului său pentru Argentina și când era la Barcelona.

Ultima adăugare la mânecă este o minge de fotbal, despre care se crede că simbolizează pasiunea sa pentru sportul frumos.

Ochiul Antonela Roccuzzo

Messi și Antonela Roccuzzo sunt iubiți din copilărie, ei doi cunoscându-se pe vremea când Messi era încă la Newell’s Old Boys – înainte ca el să facă saltul peste Atlantic. Și ca simbol al relației lor, Messi și-a tatuat lucrarea pe el.

Ochiul este singurul indiciu al soției sale de pe corpul său – dar mai multe despre asta mai târziu.

Ceas și rotițe

În partea de jos a manșonului de braț al lui Messi se află un ceas mare, care este însoțit de o serie de rotițe dințate.

Deși nu se cunoaște motivul exact din spatele intențiilor lui Messi pentru acest tatuaj, tatuajele cu ceasuri reprezintă, în general, valoarea timpului. În timp ce adăugarea roților dințate ar putea fi o aluzie la trecerea timpului și la trăirea în prezent.

Lucrarea cu ceas și rotițe ocupă cea mai mare parte a antebrațului lui Messi.

Coroana

Unul dintre cele mai discrete tatuaje de pe corpul lui Messi se află și pe mâneca brațului său – chiar puțin deasupra cotului.

Mica coroană poate fi ușor ratată printre ceasul elaborat și rotițele dințate de mai jos și portretul lui Iisus Hristos de deasupra, dar are o semnificație mai profundă. Este un tatuaj asortat cu cel al soției sale, care are o coroană în exact aceeași poziție.

Coroana lui Messi este demnă de un rege, în timp ce coroana Antonelei are câteva bijuterii în plus la bază.

Buzele Antonelei Roccuzzo

Tatuajele lui Messi care îi sunt dedicate soției sale nu se opresc aici, la baza stomacului, Messi are tatuate pe corp buzele Antonelei.

Din cauza poziției sale, aproape intime, tatuajul buzelor lui Messi este rar văzut – chiar și atunci când argentinianul este topless.

citește și...