Cinci jucători care au crezut că ar fi fost la fel de buni ca Messi sau Ronaldo

25.12.2022, 20:25

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt considerați cei mai buni fotbaliști din toate timpurile – dar o serie de jucători consideră că au fost la fel de buni – și ar fi putut fi mai buni decât cei doi. Cine sunt cei cinci jucători care au crezut că ar fi fost la fel de buni ca Messi sau Ronaldo

Lionel Messi a tranșat vechea dezbatere despre “GOAT”, care a făcut ravagii între el și Cristiano Ronaldo, atunci când a ridicat Cupa Mondială cu Argentina duminică.

Fanii erau împărțiți în privința celui mai bun dintre cei doi, dar victoria lui Messi la Cupa Mondială a tranșat definitiv dezbaterea în ochii suporterilor. În vârstă de 35 de ani, Messi a marcat de două ori în joc deschis în meciul dintre Argentina și Franța (3-3 în timpul regulamentar) și a mai înscris încă o dată cu o lovitură de pedeapsă îndrăzneață atunci când echipa sa a câștigat penaltiurile ulterioare, transmite dailystar.co.uk.

Cinci jucători care au crezut că ar fi fost la fel de buni ca Messi sau Ronaldo

Și în timp ce Messi, care a devenit cel mai bun marcator argentinian din toate timpurile la acest turneu și deține acum recordul pentru cele mai multe prezențe la Cupa Mondială, și-a inspirat națiunea spre glorie, Ronaldo este în căutarea unui nou club după eliminarea Portugaliei în sferturile de finală în fața Marocului.

Dar, deși Messi l-a depășit pe Ronaldo pentru titlul incontestabil de GOAT, eroismele sale au pus la pământ și pretențiile unei serii de alți pretendenți.

Jucătorii care nu au ajuns niciodată în vârful jocului

De-a lungul anilor, jucători care nu au ajuns niciodată în vârful jocului, printre care Zlatan Ibrahimovic, Hatem Ben Arfa, Antonio Cassano, Wesley Sneijder, au insistat că au fost la fel de buni – sau mai buni – decât Messi și Ronaldo.

Chiar și Mo Salah s-a aruncat în dezbatere. Iar aici, Daily Star aprofundează declarațiile îndrăznețe ale vedetelor menționate mai sus.

Zlatan Ibrahimovic

Legenda suedeză Zlatan Ibrahimovic consideră că este mai bun decât Messi și Ronaldo atunci când vine vorba de abilități tehnice.

Jucătorul de 41 de ani recunoaște că cei doi au mai multe distincții decât el, dar insistă că nu se apropie dacă vorbim de calitate. El a spus odată, via Football Italia: “Dacă vorbim despre calitatea intrinsecă, atunci ei nu au nimic mai mult decât mine. Dacă luăm în considerare trofeele, atunci da, eu nu am câștigat Liga Campionilor. Nu știu ce criterii folosesc pentru a decide cine primește premiul, pentru că nu sunt obsedat de asta. Când un colectiv funcționează, individul beneficiază inevitabil de asta. Un individ nu se poate descurca bine dacă echipa nu este solidă.

În adâncul sufletului meu, cred că sunt cel mai bun din lume”. Nici măcar câștigarea Balonului de Aur de către Messi și Ronaldo nu l-au convins pe Ibrahimovic că cei doi sunt mai buni decât el. El a spus când a vorbit despre prestigiosul premiu: “Nu am nevoie de Ballon d’Or pentru a ști că sunt cel mai bun”. În apărarea lui Ibrahimovic, el încă joacă la nivel înalt la 40 de ani pentru AC Milan, ceea ce reprezintă o performanță la care aspiră atât Messi, cât și Ronaldo.

Este Messi cel mai bun jucător din toate timpurile? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii

Hatem Ben Arfa

Fostul star de la Newcastle, Hatem Ben Arfa este un alt jucător care crede că ar fi putut atinge aceleași înălțimi amețitoare pe care le-a atins Messi în cariera sa – dacă s-ar fi maturizat mai devreme în carieră.

Arfa a fost implicat într-o serie de certuri la începutul carierei sale, inclusiv una cu fostul star al lui Liverpool, Djibril Cisse, când erau la Marsilia, iar jucătorul în vârstă de 35 de ani consideră că incidentele de acest gen au fost cele care l-au împiedicat să intre în discuția cu Messi.

Vorbind pentru Le 10 Sport, asul francez a regretat: “Regret că nu am fost matur mai devreme, deoarece cred că astăzi aș fi evoluat la un nivel mai înalt. Poate că astăzi aș fi fost ca Lionel Messi. Dar încă mai am timp, pot să recuperez”.

Dar nu a fost să fie așa, iar Arfa nu a putut aduna decât 75 de goluri și 64 de pase de gol în 428 de meciuri din carieră până acum. Și temperamentul urât al lui Arfa și-a arătat capul încă o dată în acest an, când a fost suspendat de Lille după ce a fost implicat într-o ceartă aprinsă cu șeful Jocelyn Gourvennec.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder, simbolul lui Inter Milano, este convins că ar fi putut fi acolo sus cu Messi și Ronaldo – dar nu a simțit acest lucru.

El insistă că singurul lucru care îl desparte de Messi și Ronaldo sunt sacrificiile pe care aceștia le-au făcut pentru a ajunge în vârf și pe care el nu a fost pregătit să le facă. Cei doi au făcut o serie de sacrificii pentru a-și atinge statutul de zei în joc, în timp ce Sneijder a preferat un pahar de vin.

Veteranul olandez a reflectat pentru reporterul de fotbal Gianluca di Marzio: “Aș fi putut deveni ca Messi sau Ronaldo. Pur și simplu, nu am simțit că am chef de asta.

“M-am bucurat de viața mea, poate că am băut un pahar [de vin] la cină. Leo și Cristiano sunt diferiți, au făcut multe sacrificii. Dar, în ciuda faptului că nu a ajuns niciodată la înălțimile la care au ajuns Messi și Ronaldo, Sneijder nu regretă cum a decurs cariera sa. El a meditat: “Și asta îmi convine, cariera mea, totuși, a fost totuși uimitoare.”

Antonio Cassano

Antonio Cassano consideră că abilitățile sale fotbalistice l-ar fi putut propulsa pe o altă planetă – și l-ar fi pus pe același palier cu Messi alături de alte vedete precum Neymar.

Dar, la fel ca Arfa, Cassano dă vina pe atitudinea sa pentru că l-a ținut pe loc. El a declarat prin intermediul Reddit: “Dacă aș fi avut un alt cap pe umeri, aș fi putut juca pe Marte. Aș fi fost ca Lionel Messi, Neymar și câțiva alții”.

Atitudinea proastă a lui Cassano a fost botezată “cassata” de fostul său antrenor, Fabio Capello, după ce s-au ciocnit în 2002. Termenul, care de atunci s-a întipărit în cultura sportivă italiană, este folosit pentru a descrie “orice comportament incompatibil cu spiritul de echipă”.

Mo Salah

Atacantul lui Liverpool, Mo Salah, a afirmat cu îndrăzneală că este cel mai bun jucător din lume în poziția sa la începutul acestui an.

Și, deși nu i-a menționat pe Messi sau Ronaldo pe nume, el a părut să facă aluzie la cei doi, deoarece joacă pe aripă, așa cum au făcut ambii jucători în anumite momente din cariera lor. Membrii mass-media au fost de aceeași părere, iar Salah a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului de către Asociația Jurnaliștilor de Fotbal (FWA) în luna mai.

La ridicarea premiului, Salah a declarat: “Dacă mă comparați cu orice jucător din poziția mea, nu doar din echipa mea, ci din întreaga lume, veți vedea că sunt cel mai bun.”

Iar cu referire la perioada sa slabă de la Chelsea, el a adăugat: “Înainte de 2018, unii oameni au spus că nu voi putea face nimic după ce voi pleca de la Chelsea, dar am mers mai departe și am făcut lucruri mari. Cred că, într-un anumit fel, a fost pozitiv și încerc să fiu în linie”

Dar, după ce l-a văzut pe Messi făcându-și magia în Qatar, chiar și Salah trebuie să se răzgândească în legătură cu declarația sa. Jucătorul în vârstă de 30 de ani nu a reușit să ducă țara sa, Egiptul, la Cupa Mondială, și a fost eclipsată de Maroc, care a devenit prima echipă africană care a ajuns în semifinalele turneului.

 

citește și...