Chef Sorin Bontea a lucrat la alimentară. Ce salariu avea

17.05.2021, 11:48
Chef Sorin Bontea a lucrat la alimentară. Ce salariu avea
Chef Sorin Bontea a lucrat la alimentară. Ce salariu avea

Chef Sorin Bontea a făcut dezvăluiri din trecutl său. Acesta a povestit unde a lucrat la începuturile carierei sale.

Chef Soriun Bontea a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a scos la iveală amănunte mai puțin știute din trecutul său. Acesta a dezvăluit că, în tinerețe, a lucrat la ajutor de bucătar la o alimentară unde se vindeau semipreparate. „Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. (…) Și ne trimiteau să muncim chiar și în noaptea de Revelion, undeva pe la Romexpo se făcea Revelionul Tineretului. Asta era înainte de armată, pe vremea lui Ceaușescu. Eram puști și noi am fugit de acolo, am mers la Revelion”, a detaliat chef Sorin Bontea, potrivit revistei Viva.

Acesta a mai povestit că, după ce a făcut armata, a vrut să fugă în Germania: ”Am ieșit din armată, ce țară liberă? Mentalitatea era la fel, s-a schimbat după ani 2000. Am încercat atunci să fug și eu în Germania. Fratele meu a fugit, dar pe noi ne-au prins pe la unguri și ne-au dat înapoi… S-a întâmplat în 1991, după ce am terminat armata”.

Chef Sorin Bontea este familist convins

Chef Sorin Bontea a făcut, într-un interviu, dezvăluiri și despre soția sa, împreună cu care are doi copii.

”Soția mea spune că mă pricep foarte bine la cuvinte, așa am cucerit-o. Suntem împreună din 1989 şi ne-am căsătorit în 1994.Am văzut-o prima oară la o petrecere și apoi am început să o curtez. La prima întâlnire i-am dus trandafiri roșii și de atunci astea sunt florile pe care i le ofer de fiecare dată, indiferent de ocazie. Pentru noi au o semnificație aparte. Vă dați seama că i-am și gătit, era felul prin care simțeam că pot să o impresionez. I-am făcut friptură, papanași, sufleu de mere… Știu că acum nu sună deloc interesant, dar atunci nici nu încăpea vorbă de fructe de mare, foie gras… Nici nu știam ce sunt astea”, a mai afirmat el.

Juratul de la emisiunea ”Chefi la cuțite”  a mărturisit că nu își dorește ca cei doi copii ai săi să-i calce pe urme în ceea ce privește cariera.

”În primul rând, nu aş vrea pentru că este o meserie grea şi nu întotdeauna e încununată cu succes. Adică sunt foarte mulţi bucătari, nu toţi au avut norocul meu. Este o muncă grea şi cere foarte multe sacrificii. Eu nu ştiam ce e ăla Revelion, ce e ăla Paşte, ce e ăla Crăciun, vacanţe… Când lumea se distra, eu eram la muncă. Eu am stat foarte mult timp departe de familie din cauza meseriei, ceea ce nu e tocmai plăcut. Sunt momente în care preferi să fii acasă. Şi când sunt sărbătorile te întrebi: Merită? Unii consideră că merită, eu am considerat că merită, alţii că nu… Dacă ei au stat acasă de sărbători fără tată, de ce trebuie să facă şi ei la fel dacă pot să facă altceva?”, a spus el.

citește și...