Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii

10.09.2022, 13:53
Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii
Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat sâmbătă oficial rege de Consiliul de Ascensiune, într-o ceremonie istorică la Palatul St James. Pentru prima dată în istorie, ceremonia din cadrul Consiliului de Succesiune a fost televizată. Regele Charles al III-lea a făcut o declarație personală despre mama sa Regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a Mari Britanii a decedat joi, 8 septembie 2022, în castelul său scoţian de la Balmoral. Starea de sănătate a suveranei de 96 de ani era într-un declin vizibil de mai multe luni, în special după decesul soţului ei, prinţul Philip, în aprilie 2021. Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, a ținut primul său discurs în calitate de monarh vineri, 9 septembrie 2022.

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă, 10 septembrie 2022, preluând locul mamei sale, Elisabeta a II-a, a cărei moarte a îndoliat Regatul Unit.  ceremonia a avut loc la Palatul St. James. Pentru prima dată în istorie, ceremonia din cadrul Consiliului de Ascensiune a fost televizată. Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi au declarat: “Dumnezeu să-l apere pe Rege”. Ceremonia a fost urmată urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor

Charles al III-lea a fost proclamat rege al Marii Britanii. ”Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie”

Regele Charles al III-lea a făcut o declarație personală despre mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

„Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie”, a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său, potrivit Hotnews.

FOTO: Hepta

citește și...