Moartea Reginei Elisabeta a II-a face ca piețele de criptomonede să fie inundate de “memecoins”. Una dintre monede a înregistrat un volum de tranzacționare de peste 2,3 milioane de lire sterline

09.09.2022, 18:44

În timp ce omagii se revarsă din întreaga lume pentru regretata Regina Elisabeta a II-a, entuziaștii cripto au făcut “memecoins”, făcând “haz” de moartea ei – și în unele cazuri, pentru bani. Una dintre monede, token-ul Queen Elizabeth Inu, a crescut vertiginos în valoare cu 28.506% în ultimele 24 de ore.

În orele care au trecut de la moartea Reginei Elisabeta, milioane de oameni i-au adus un omagiu regretatului monarh. Dar, în colțuri mai întunecate ale internetului, unii entuziaști ai criptomonedelor și NFT au încercat să facă lumină și chiar să profite de pe urma situației.

Mai mult de 40 de token-uri de criptomonede legate de regină (care sunt similare cu Bitcoin) au apărut pe diverse burse de criptomonede cu nume precum “Rip Queen Elizabeth”, “London Bridge is Down” și “Save The Queen”, potrivit dailystar.co.uk.

Moartea reginei face ca piețele de criptomonede să fie inundate de “memecoins”

Una dintre monede, token-ul Queen Elizabeth Inu, a crescut vertiginos în valoare cu 28.506% în ultimele 24 de ore.

Între timp, token-ul “Elizabeth” a înregistrat un volum de tranzacționare de peste 2,3 milioane de lire sterline începând de ieri.

Proiectul “RIP Queen Elizabeth”

Creatorii NFT au lansat, de asemenea, proiectul “RIP Queen Elizabeth”, în cadrul căruia oamenii fac schimburi comerciale cu desene animate stridente cu chipul răposatului monarh.

Un utilizator Reddit a spus: “Este o imagine proastă pentru cripto când la doar câteva ore de la decesul Reginei Elisabeta au fost deja lansate peste 30 de token-uri noi pe [Binance] Smart chain și Ethereum.”

Regina Elisabeta a II-a a murit “pașnic” la reședința sa din Balmoral, în Scoția, ieri, la vârsta de 96 de ani. Lideri mondiali și politicieni britanici deopotrivă și-au petrecut ziua aducându-i un omagiu, în timp ce țara începe 10 zile de “doliu oficial”.

Noul prim-ministru Liz Truss, care a fost aleasă drept noul lider al Marii Britanii de câteva mii de membri ai Partidului Conservator chiar în această lună, a condus astăzi omagiile aduse regretatului monarh în Camera Comunelor.

Truss a declarat: “Am asistat la cea mai sinceră manifestare de pierdere și durere. Ea a fost stânca pe care a fost construită Marea Britanie modernă. Regatul Unit este marea țară care este astăzi datorită Excelentei Sale”.

Între timp, noul rege Charles  a salutat binevoitori în fața Palatului Buckingham, fiind chiar sărutat pe mână de un fan regal.

 

citește și...