Cele mai populare 5 diete pentru vară. De la dieta ketogenică la dieta Dukan

27.07.2022, 18:18

Vara este din nou aici și chiar dacă iarna care a trecut nu te-a lăsat să ai grijă de corpul tău așa cum ți-ai dori, încă mai ai timp să îți regăsești formele! Acestea sunt cele mai populare 5 diete pentru vară.

Nu trebuie să exagerezi și să îți forțezi corpul, ci să găsești ceea ce ți se potrivește, să încerci și să fii mereu deschisă la noi sugestii!

Atunci când începeți o nouă dietă, cel mai bine este să urmați sfaturile unui dietetician, care vă va face măsurătorile necesare și sugestii personalizate. În cazul în care un astfel de lucru nu este posibil, vă prezentăm cele mai populare 5 diete din ultimii ani, pe baza căutărilor utilizatorilor pe internet!

Dieta ketogenică (keto)

Dieta ketogenică este cea mai populară în căutările pe internet. Aceasta sugerează consumul unei cantități mari de grăsimi (între 70 și 80% din aportul caloric zilnic) și o reducere semnificativă a consumului de carbohidrați.

În special, aceștia ar trebui să reprezinte mai puțin de 5% din aportul caloric (în loc de 50% în mod obișnuit). Prin urmare, această dietă constă în principal din alimente grase, proteine și foarte puține legume.

Dieta ketogenică asigură o sațietate ridicată și o pierdere în greutate relativ rapidă, fără a pierde masa musculară. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul sănătății vă recomandă atenție.

Persoanele care o aplică pot suferi de oboseală, greață și dureri de cap. De asemenea, aceștia pot dezvolta diverse deficiențe din cauza aportului inadecvat de anumite alimente.

Atenție! Dietele hipocalorice pot fi dăunătoare pentru sănătate. De aceea, este indicat să urmați această dietă pentru o perioadă scurtă de timp și să consultați un specialist înainte de a începe.

Weight Watchers (WW)

Weight Watchers este a doua cea mai populară dietă din lume, cu 1.600.000 de căutări pe internet la nivel mondial pe lună. Această dietă te ajută să slăbești ținând cont de vârsta, greutatea, înălțimea și sexul tău.

Este destul de simplu de urmat, are avantajul că nu interzice niciun aliment și, de asemenea, ajută să înveți să mănânci sănătos. Profesioniștii din domeniul sănătății laudă chiar echilibrul meniurilor sale.

Dieta Dukan

Dieta Dukan atrage, de asemenea, interesul persoanelor care vor să slăbească. Acest termen este chiar tastat în motoarele de căutare de 535.000 de ori pe lună, în medie, la nivel mondial.

Această dietă este recomandată pentru a pierde mult în greutate, concentrându-se pe o alimentație bogată în proteine și săracă în carbohidrați. Potrivit inspiratorului său, Dr. Dukan, restricția de carbohidrați ajută la prevenirea depozitării grăsimilor din cauza secreției de insulină, creând în același timp baza pentru menținerea greutății pe tot parcursul vieții.

Teoria dietei Dukan se bazează pe 4 etape:

Etapa 1 (atac): dietă pur proteică.

Etapa a 2-a (de croazieră): alternanța proteinelor pure cu proteine și legume.

etapa a 3-a (conservare): sunt incluse și alte câteva categorii de alimente (fructe, pâine, brânză etc.).

etapa a 4-a (menținere): vizează menținerea greutății pe toată durata vieții.

Postul intermitent

Este a treia cea mai populară dietă din lume, cu aproximativ 1.100.000 de căutări lunare pe internet. Această dietă este asociată cu abstinența de la mâncare pentru perioade mai scurte sau mai lungi.

De exemplu, se are voie să se mănânce timp de 8 ore pe zi, iar în restul de 16 ore se pot bea doar lichide.

Pe de altă parte, se recomandă să se urmeze o dietă foarte săracă în calorii timp de două zile și apoi să se mănânce ce se dorește în restul săptămânii.

Postul intermitent vă permite să controlați totalul caloriilor consumate fără a fi nevoiți să excludeți grupe întregi de alimente.

Acest program nu este recomandat persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate și copiilor.

Dieta Sirtfood

Adepții acestei diete sunt sfătuiți să consume alimente bogate în sirtuine, care favorizează lipoliza și antioxidanți.

Cu toate acestea, principalul motiv pentru pierderea rapidă în greutate este reducerea mare a caloriilor zilnice. Este considerată a fi dieta care activează “gena slabă” din tine însuți.

În primele trei zile, primești 1.000 de calorii pe zi, față de cele 1.800 de calorii pe care le-ai primi în mod normal (trei sucuri verzi pe zi și o masă). Aportul caloric este apoi mărit la 1.500 de calorii pentru celelalte 4 zile.

Și acestea au fost cele mai căutate 5 diete pe Google și cele mai populare alegeri. Toate au un oarecare suport științific, iar dieteticienii și chiar medicii le recomandă și pe acestea. Nu uitați totuși că nu orice dietă funcționează pentru toată lumea și în toate etapele vieții cuiva. Cereți sfatul unui dietetician și al medicului dumneavoastră pentru a vă asigura sănătatea și siguranța în toate etapele și pentru a vă maximiza șansele de succes. În cazul oricărei boli, cum ar fi diabetul sau în caz de sarcină, consultați întotdeauna medicul.

 

citește și...