Cele mai bune rețete vegane pentru micul dejun. Pâine prăjită cu avocado și năut

29.09.2022, 19:49

Idei de mic dejun vegan și vegetal pentru a-ți începe dimineața. Burrito ușor de tofu, ovăz cu semințe de chia peste noapte, boluri sănătoase de smoothie. Indiferent dacă ești vegan sau nu, aceste feluri de mâncare pe bază de plante te vor pune în mișcare și te vor face să te simți plin de energie dimineața.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, găsirea opțiunilor de mic dejun pe bază de plante poate fi dificilă. De aceea, am adunat într-o singură listă cele mai bune idei de mic dejun vegan de pe internet.

Pâine prăjită cu avocado și năut

Prăjiți năutul fiert într-o tigaie cu ulei de măsline și condimente. Așezați felii de avocado pe pâinea prăjită și presărați câteva picături de lime. Acoperiți cu năut condimentat și germeni de ridiche și veți avea un mic dejun vegan delicios în 30 de minute.

INGREDIENTE

  • PÂINE PRĂJITĂ CU AVOCADO
  • 4-6 felii de pâine preferată
  • 1 avocado copt
  • pastă de ardei iute
  • o mână de germeni de ridiche SAU rucola (OPȚIONAL)
  • ½ lămâie verde sau lămâie (OPȚIONAL)
  • sare și piper după gust

NĂUT CONDIMENTAT

2 căni de năut fiert (aproximativ 1 cană de năut uscat)
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de chimen măcinat
2 lingurițe de paprika afumată
½ linguriță de pudră de ardei iute iute

sare, după gust

MOD DE PREPARARE

Puneți năutul într-o strecurătoare pentru câteva minute pentru a-l scurge bine. Poate doriți să păstrați lichidul de conservă sau de gătit (dacă i-ați gătit singuri) pentru o altă utilizare, cum ar fi o spumă de ciocolată, de exemplu. Dacă ați gătit singur năutul, lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l prăji în tigaie.

Amestecați toate condimentele împreună cu câteva vârfuri de sare într-un bol mic.

Încălziți o tigaie cu fundul gros la foc mediu-mare. Turnați 2 linguri de ulei de măsline în tigaia încinsă și așteptați câteva secunde pentru ca uleiul să se încălzească. Aruncați năutul uscat în uleiul încins. Amestecați năutul din când în când pentru ca acesta să nu se ardă. Presărați năutul cu amestecul de mirodenii și amestecați condimentele. Opriți focul, dar continuați să prăjiți năutul la căldura reziduală până când acesta este acoperit uniform de condimente și condimentele devin fragede. Gustați năutul și ajustați cu sare dacă este necesar. Se amestecă frecvent, deoarece condimentele măcinate ard foarte ușor și devin amare. Se ia de pe foc și se dă deoparte.

Prăjiți pâinea. Feliați avocado și întindeți-l pe pâine prăjită. Este posibil să doriți să-l stropiți ușor cu suc de lămâie (sau de lime) pentru a preveni decolorarea. Acoperiți cu năut condimentat și germeni de ridiche. Se presară sare și piper și se stropește cu sos de ardei iute.

Burrito cu tofu

Cui nu-i place un burrito bun pentru a începe ziua? Aceste rețete simple de burrito vegan au nevoie doar de ardei roșu, cartofi și tofu. Adăugați niște drojdie și hummus și umplutura burrito-ului dumneavoastră este gata. Înfășurați cât de mult puteți într-o tortilla de porumb și voila! Aceasta va fi explozia perfectă de arome pentru a-ți începe ziua.

Originea burrito

Nu este clar când sau cine a inventat burrito-ul, dar există mai multe teorii care îi plasează rădăcinile în bucătăria mexicană. Conceptul pare să fi fost introdus mai târziu în SUA în jurul anilor 1950 și de atunci a cunoscut un boom de popularitate și a căpătat multe forme. Adică, cum poți da greș cu ingrediente delicioase îndesate într-o tortilla?

INGREDIENTE

  • 1 pachet de tofu ferm sau extra ferm.
  • 1 linguriță de ulei (sau 1 lingură (15 ml) de apă)
  • 3 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 1 lingură de humus (cumpărat din magazin sau DIY)
  • 1/2 linguriță de pudră de chili
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de drojdie nutritivă
  • 1/4 linguriță de sare de mare
  • 1 vârf de cuțit de piper cayenne (opțional)
  • 1/4 cană de pătrunjel tocat mărunt

LEGUME

  • 5 cartofi mici întregi (tăiați în bucăți de mărimea unei mușcături)
  • 1 ardei gras roșu mediu (tăiat în felii subțiri)
  • 1 linguriță de ulei (sau 1 lingură (15 ml) de apă)
  • 1 vârf de cuțit de sare de mare
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • 1/2 linguriță de pudră de chili (nu de chili măcinat)
  • 2 căni de varză kale tocată

RESTUL

  • 3-4 tortillas mari din făină sau fără gluten (asigurați-vă că sunt compatibile cu veganii – îmi place marca TJ’s)
  • 1 avocado mediu copt (tocat sau făcut piure)
  • Cilantro
  • Salsa roșie sau verde sau sos picant

MOD DE PRPARARE

Preîncălziți cuptorul la 400 grade F (204 C) și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament (folosiți mai multe foi de copt dacă măriți dimensiunea lotului). Între timp, înfășurați și tofu într-un prosop curat și așezați ceva greu deasupra – cum ar fi o tigaie de fontă – pentru a presa excesul de umiditate. Apoi, fărâmițați cu o furculiță în bucăți fine. Puneți deoparte.

Adăugați cartofii și ardeiul roșu pe foaia de copt, stropiți cu ulei (sau apă) și condimente și amestecați pentru a le combina. Coaceți la cuptor timp de 15-22 de minute sau până când se înmoaie cu furculița și se rumenesc ușor. Adăugați kale în ultimele 5 minute de coacere pentru a se ofili, amestecând cu celelalte legume pentru a combina condimentele.

Între timp, încălziți o tigaie mare la foc mediu. Odată încinsă, adăugați uleiul (sau apa), usturoiul și tofu și sotați timp de 7-10 minute, amestecând frecvent, pentru a se rumeni ușor.

Între timp, într-un bol mic de amestecare, adăugați humusul, pudra de chili, chimenul, drojdia nutritivă, sarea și boiaua (opțional). Se amestecă pentru a se combina. Adăugați apoi apă până când se formează un sos curgător (1-3 linguri, așa cum este scrisă rețeta originală // ajustați dacă modificați dimensiunea lotului). Apoi adăugați pătrunjelul și amestecați. Adăugați amestecul de condimente la tofu și continuați să gătiți la foc mediu până când se rumenește ușor – ~3-5 minute. Dați deoparte.

Asamblați burritos: Întindeți o tortilla mare. Adăugați porții generoase de legume prăjite, tofu amestecat, avocado, coriandru și puțină salsa. Înfășurați și așezați partea cu cusătură în jos (puteți înveli în folie pentru a o păstra caldă – opțional). Continuați până când toate garniturile sunt folosite – aproximativ 3-4 burrito mari.

Alternativ, puteți să le împachetați și să le păstrați la frigider până la 4 zile (sau la congelator timp de 1 lună). Doar încălziți la cuptorul cu microunde sau în cuptor înainte de a mânca (asigurați-vă că ați îndepărtat folia de aluminiu dacă încălziți în cuptorul cu microunde).

citește și...