Cele mai bune deserturi de Crăciun pentru a vă face sărbătorile un pic mai dulci

22.12.2022, 17:45

Fie că vă plac dulciurile, fie că vă plac toate lucrurile sărate, partea bună a Crăciunului este că le puteți avea pe amândouă – și din belșug din fiecare. Aici, ne aplecăm asupra laturii dulci a sărbătorii cu o listă completă de deserturi de Crăciun pe care veți dori să le treceți pe lista dvs. cât mai curând posibil (alături de acele cadouri de Crăciun, desigur!). Puneți în creionul de Crăciun bunătățile de Crăciun pe care trebuie să le aveți, de la clasicele prăjituri de Crăciun la bomboane festive, batoane, ciocolată, fursecuri de Crăciun și chiar opțiuni de desert de Crăciun sănătoase. La urma urmei, cea mai minunată perioadă a anului nu merită cele mai minunate deserturi?

Alegeți una (sau două, sau trei…) dintre aceste rețete savuroase pentru a vă face sărbătorile fericite și luminoase – inclusiv prăjituri spectaculoase și chiar un ambițios Bûche de Noël (cunoscut și ca prăjitură cu buștean de Yule). Coaceți câteva loturi de prăjituri de zahăr clasice pentru a le decora în timp ce ascultați muzică de Crăciun (implicați copiii!) sau îmbunătățiți bunătățile cumpărate din magazin cu propria glazură, bomboane și multe stropiri. Acum este momentul din an pentru a face artă comestibilă – bună ziua, case de turtă dulce – și pentru a gusta din ea pe tot parcursul sezonului.

Fie că preferați simplu sau decadent, aceste deserturi ușoare de sărbători reprezintă cel mai festiv final pentru o cină de Crăciun plină. Acestea îi vor pune pe toți în spiritul unei nopți de festivități, inclusiv vizionarea celor mai bune filme de Crăciun, realizarea unor meșteșuguri de Crăciun și schimbul de cadouri cu familia. Este timpul să vă apucați de copt!

Bûche de Noël (Tort de Crăciun)

Dacă sunteți în căutarea unui desert de sărbători care să impresioneze cu adevărat în acest sezon, nu căutați mai departe de bûche de noël. Cunoscut și sub numele de prăjitură de yule log, acest desert tradițional francez rulează un tort de burete de ciocolată umplut, transformându-l într-o piesă centrală clasică de Crăciun. Poți decora tortul yule log cum dorești – acest tort glazurat, cu vârtejuri, este un desert de iarnă uimitor de unul singur, doar cu un praf de zăpadă zaharisită.

Nu vă lăsați intimidată de acest tort rulat, dar nu vă grăbiți! Dacă este prima dată când faceți această tradiție clasică de Crăciun, citiți mai departe sfaturile noastre de top pentru a perfecționa acest tort festiv:

Ce este un bûche de noël?

Bûche de Noël – sau prăjitura yule log – este o prăjitură de burete umplută și acoperită cu glazură, și rulată pentru a arăta ca un buștean. O tradiție franceză de Crăciun care datează din secolul al XIX-lea, prăjitura reprezintă bușteanul de yule pe care familiile îl ardeau începând cu Ajunul Crăciunului, simbolizând noul an care va veni și norocul care va urma.

Ingrediente

PENTRU PRĂJITURĂ
Spray de gătit
6 ouă mari, separate
1/2 c. făină de toate tipurile
1/4 c. pudră de cacao neîndulcită
3/4 c. zahăr granulat, împărțit
1/4 linguriță de sare kosher
Zahăr pudră, pentru presărat
PENTRU UMPLUTURĂ
1 1/4 c. smântână groasă
1/4 c. zahăr pudră
2 lingurițe de gelatină (opțional)
1 linguriță de extract de vanilie pură
Un vârf de cuțit de sare kosher
PENTRU GLAZURĂ ȘI DECORARE
1/2 c. (1 baton) de unt, înmuiat
1 1/2 c. zahăr pudră, plus mai mult pentru decorare
5 linguri de pudră de cacao
1 linguriță de extract de vanilie pură
3 linguri de smântână groasă
Un vârf de cuțit de sare kosher
Bucle de ciocolată, pentru garnitură
Merișoare, pentru garnitură
crenguțe mici de rozmarin, pentru garnitură

Mod de preparare

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 350°. Tapetați o tavă pentru rulouri de 15″-x-10″ cu hârtie pergament și ungeți-o cu spray de gătit. Într-un castron mediu, amestecați împreună făina, pudra de cacao și sarea.
Pasul 2
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile de ou până când se îngroașă. Adăugați încet ½ cană de zahăr și bateți până când devine palid, apoi încorporați amestecul de făină.
Pasul 3
Într-un alt castron mare bateți albușurile până când se formează vârfuri moi. Adăugați restul de ¼ cană de zahăr puțin câte puțin și continuați să bateți până când se formează vârfuri tari. Îndoiți ușor albușurile de ou în aluat în două reprize.
Pasul 4
Turnați aluatul în tava pregătită și întindeți-l într-un strat uniform. Coaceți până când partea de sus se ridică atunci când este ușor apăsată, 12 minute.
Pasul 5
Se pudrează un prosop de bucătărie curat cu zahăr pudră și se răstoarnă tortul cald pe prosop. Desprindeți hârtia de pergament.
Pasul 6
Începând de la capătul scurt, folosiți prosopul pentru a înfășura strâns tortul într-un buștean. Se lasă să se răcească complet.
Pasul 7
Pregătiți umplutura: dacă folosiți gelatină, puneți 2 linguri de apă rece într-un castron puțin adânc, rezistent la cuptorul cu microunde și presărați gelatina într-un strat uniform deasupra. Se lasă să înflorească timp de 5-10 minute, apoi se pune la microunde timp de 10 secunde până când gelatina este lichidă – nu se supraîncălzește!
Pasul 8
Într-un castron mare, bateți împreună smântâna groasă, zahărul pudră, extractul de vanilie pură și un vârf de cuțit de sare, până când se formează vârfuri medii. Dacă folosiți gelatină, strecurați-o și strecurați-o în frișca bătută în acest moment, în timp ce continuați să bateți frișca. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.
Pasul 9
Când tortul este rece, desfaceți și întindeți umplutura uniform peste tort. Rulați tortul înapoi într-un buștean, folosind prosopul pentru a ajuta la crearea unei rulouri strânse. Așezați partea cu cusătura în jos pe o foaie de copt și dați la frigider până când se răcește bine, 1 oră.
Pasul 10
Faceți glazura: Într-un castron mare bateți untul până la omogenizare. Adăugați zahărul pudră și pudra de cacao și bateți până când nu rămân cocoloașe, apoi bateți cu vanilie, smântână și sare.
Pasul 11
Când sunteți gata de servire, tăiați capetele și glazurați tortul cu cremă de unt de ciocolată. Se pudrează ușor cu zahăr pudră și se acoperă cu bucle de ciocolată. Așezați merișoarele și rozmarinul pe buștean pentru a crea vâscul.

Tort de turtă dulce Bundt Cake

Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri de sezon pe care să o prezentați la următoarea adunare de sărbători, această prăjitură Bundt înaltă și de vis se potrivește de minune. Un amestec de condimente – inclusiv piper negru și ghimbir proaspăt ras – infuzează fiecare îmbucătură cu o aromă profundă și complexă de turtă dulce, iar o glazură de smântână turnată deasupra oferă atingerea finală perfectă. Nu uitați de arinele de rodie – acestea adaugă pocnituri festive de textură și culoare care fac ca fiecare felie să fie foarte specială.

Ingrediente
PRĂJITURĂ
Unt topit nesărat, pentru ungere
1 1/2 c. zahăr granulat, plus mai mult pentru acoperirea tăvii
3 c. făină de toate tipurile
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de ghimbir măcinat
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1/2 linguriță de condimente măcinate
1/2 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
1/2 linguriță de sare kosher
1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1/4 linguriță de cuișoare măcinate
2/3 c. unt nesărat (11/2 bețe), la temperatura camerei
1 linguriță de ghimbir proaspăt ras
2 ouă mari, la temperatura camerei
1 linguriță de extract de vanilie pură
1 c. melasă
GLAZE
2 1/4 c. zahăr de cofetărie plus mai mult dacă este necesar, cernut
1/4 c. smântână
1 lingură plus 2 lingurițe de smântână, plus mai mult dacă este necesar
1/4 linguriță de extract de vanilie pură
Un vârf de cuțit de sare
Arini de rodie, pentru garnitură
Piper negru proaspăt spart

Mod de preparare

Pasul 1
Se prepară prăjitura: Se încălzește cuptorul la 350°F. Ungeți tava Bundt de 91/2 inch (10 căni) cu unt topit, apoi presărați cu zahăr granulat, bătând pentru a acoperi, asigurându-vă că ajunge în toate crestăturile.
Pasul 2
Într-un bol mediu, bateți împreună făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele.
Pasul 3
În mixerul stand, bateți untul, zahărul granulat și ghimbirul ras la viteză medie-mare până când devine ușor și pufos, 3 până la 4 minute. Bateți ouăle 1 la rând, răzuind bolul după fiecare adăugare. Bateți în vanilie.
Pasul 4
Într-o cană de măsurare de 4 căni sau într-un bol mediu, amestecați melasa în 1 cană de apă fierbinte. Cu mixerul la viteză mică, adăugați amestecul de făină la amestecul de unt în 3 trepte, alternând cu amestecul de melasă, până când se combină.
Pasul 5
Turnați aluatul în tava pregătită și neteziți partea superioară. Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, între 45 și 55 de minute. Se lasă să se răcească în tavă pe un grătar de sârmă 20 de minute. Folosind o spatulă mică, desprindeți ușor marginile și răsturnați-le pe grătar. Se lasă să se răcească complet.
Pasul 6
Între timp, preparați glazura: Într-un castron mediu, bateți împreună zahărul de cofetărie, smântâna, smântâna, vanilia și sarea, adăugând mai mult zahăr de cofetărie sau smântână, dacă este necesar, până când se îngroașă și se poate turna.
Pasul 7
Se toarnă glazura peste prăjitură și se ornează cu arcuri de rodie și piper negru proaspăt spart. Se lasă să se întărească 15 minute înainte de servire.

 

Tort dublu de ciocolată albă

Acest tort dublu cu strat dublu, umplut cu gem de zmeură, va fi cea mai bună piesă centrală pentru masa dvs. de desert de sărbători.
INGREDIENTE
PRĂJITURĂ
1 c. unt nesărat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tavă
3 1/2 c. făină de toate tipurile, plus mai mult pentru tavă
2 1/2 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare kosher
4 oz. ciocolată albă, tăiată în bucăți
1/2 c. apă abia fiartă
1 1/2 c. zahăr granulat
6 albușuri mari de ou
1 linguriță de extract de vanilie pură
1 1/2 c. lapte bătut, la temperatura camerei
ÎNGHEȚARE
3 oz. ciocolată albă, tăiată în bucăți
1/2 c. unt nesărat (1 baton)
8 oz. cremă de brânză, la temperatura camerei (1 pachet)
1 c. zahăr de cofetărie
1/2 cană de smântână grea, rece
ASAMBLARE ȘI DECORARE
1/2 c. gem de zmeură fără semințe
1/2 c. zmeură
transferuri de fulgi de zăpadă din glazură regală (vezi instrucțiunile de mai jos)
flori de zahăr alb
zahăr de cofetărie, pentru presărare

Mod de preparare

PASUL 1
Faceți tortul: Încălziți cuptorul la 300°F. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de tort angel food; bateți excesul de făină. Într-un castron mare, cerneți împreună făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
PASUL 2
Puneți ciocolata albă într-un castron, turnați apă abia fiartă deasupra și amestecați până se topește și se omogenizează.
PASUL 3
Folosind un mixer electric, bateți untul și zahărul granulat la viteză medie-mare până când devine ușor și pufos, 3 până la 4 minute.
PASUL 4
Reduceți viteza mixerului la medie și adăugați albușurile de ou, unul câte unul, bătând până când fiecare este complet încorporat, apoi bateți în extractul de vanilie. Reduceți viteza mixerului la scăzută și adăugați amestecul de făină în 3 părți, alternând cu zacusca și amestecând doar până când se încorporează. Se amestecă în amestecul de ciocolată albă.
PASUL 5
Puneți aluatul cu lingura în tava pregătită și coaceți până când un vârf de lemn introdus în centru iese curat, între 75 și 80 de minute. Transferați tortul pe un grătar de sârmă și lăsați-l să se răcească 10 minute înainte de a-l răsturna pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.
PASUL 6
Faceți glazura: Încălziți ciocolata la microunde la putere de 50% în reprize de 30 de secunde, amestecând între ele, până când se topește și se omogenizează.
PASUL 7
Folosind un mixer electric la viteză mică, bateți untul și crema de brânză până când se omogenizează. Adăugați zahărul de cofetărie și amestecați pentru a se combina, apoi amestecați ciocolata topită. Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider până când sunteți gata de utilizare. După ce sunteți gata de utilizare, bateți smântâna groasă până când se formează vârfuri tari. Se încorporează o lingură în amestecul de cremă de brânză, apoi se încorporează restul de frișcă bătută.
PASUL 8
Pentru a asambla: Pentru asamblare, tăiați tortul în jumătate prin ecuator. Transferați jumătatea de jos pe un platou de servire și ungeți-o cu gem și ¾ cană de glazură de cremă de brânză; faceți un sandwich cu jumătatea de sus. Acoperiți tortul cu glazura de cremă de brânză rămasă și acoperiți cu zmeură, flori de zahăr și transferuri de fulgi de zăpadă, apoi pudrați cu zahăr de cofetărie dacă doriți.
PASUL 9
Transferuri de fulgii de zăpadă din glazură regală: Imprimați sau desenați un desen de fulg de zăpadă de 1 până la 2 inci și puneți-l sub o bucată de hârtie cerată sau de pergament. Transferați glazura regală într-o pungă pentru pipeta dotată cu vârful de mărimea 2 și folosiți șablonul ca ghid pentru a turna fulgii de zăpadă deasupra. Lăsați să se usuce complet, apoi folosiți o spatulă mică pentru a îndepărta cu grijă

citește și...