Cele mai ciudate deserturi din lume. Aceste țări au cele mai ieșite din comun rețete culinare

09.08.2022, 15:55
Cele mai ciudate deserturi din lume. Aceste țări au cele mai ieșite din comun rețete culinare
WCR6BF Cropped Hand Of Person Pouring Cream On Sakotis In Oven

Pentru majoritatea oamenilor, budinca este un moment de răsfăț. Nimeni nu vrea să risipească calorii pe ceva care ar putea lăsa un gust neplăcut. Deși acest lucru nu ar trebui să fie o cerință prea mare, există câteva națiuni care par să nu fi primit memo-ul despre desert.

În loc de confortul tortului, înghețată de ciocolată, aceste țări au decis că desertul trebuie să fie cât mai ciudat posibil.

Iată cele șapte deserturi ciudate – și posibil cele mai ciudate de pe Pământ.

1. Cendol
Produsele de patiserie pot fi unul dintre cele mai drăguțe lucruri de pe masa de cină. Se pare că nu și atunci când se află în mâinile bucătarilor tradiționali din Malaezia. Ceea ce pare a fi un grup de viermi verzi este de fapt o combinație de tăiței de jeleu, gheață rasă, colorant alimentar verde și fasole roșie, cunoscută local sub numele de cendol.

În ciuda faptului că aparent este o combinație înșelător de delicioasă, va trebui să fii curajos pentru a încerca o îmbucătură.

 

2. Tavuk gogsu
Pui și zahăr – două cuvinte care se simt la fel de departe ca “McDonald’s” și “sănătos”, sau “Brexit” și “sensibil”. Cu toate acestea, acest deliciu turcesc reprezintă una dintre singurele încercări dintotdeauna de a le combina.

Puiul este bătut și separat în fibre subțiri, înainte de a fi amestecat cu făină de orez, scorțișoară și lapte îndulcit. Rezultatul final seamănă cu o budincă de lapte încrucișată cu un nugget de pui.

3. Baton Mars prăjit
Batoanele de ciocolată sunt deja destul de decadente înainte de a începe să experimentezi cu adaosuri. Dar, dacă ceea ce cauți este indulgență pură, atunci Scoția are rețeta potrivită pentru tine.

În ceea ce a devenit o tradiție glaswegiană, magazinele de chipsuri scoțiene vor oferi clienților șansa de a-și lua batonul de ciocolată preferat în aluat și prăjit. Glorios de nesănătos, acesta este un bilet cu dus-întors spre raiul caloriilor.

C99AN7 Deep Fried Mars Bar

4. Bomboane de arțar
Dacă Canada este renumită pentru două lucruri, atunci este pentru zăpadă și sirop. Având în vedere disponibilitatea ambelor, este firesc ca bucătarii întreprinzători să încerce să le combine împreună.

Maple taffy este o gustare dulce de mărimea unei mușcături care presupune fierberea siropului de arțar și turnarea acestuia peste zahar, înainte de a înfășura ghemul lipicios în jurul unui băț mic.

5. Ais Kacang
O altă budincă care arată ca și cum cineva ar fi avut o bătaie cu paintball într-un bol de desert, Ais Kacang este un adevărat mix de ingrediente. Fasolea roșie este amestecată cu gheață rasă, porumb dulce, jeleu de iarbă, fructe de lychee și lapte evaporat, înainte de a fi acoperită cu un sirop dulce de căpșuni.

Ultra-dulce și luxuriant, acest desert este perfect pentru oricine dorește să facă o declarație.

6. Šakotis
Fie că ești sau nu de acord cu ingredientele, majoritatea deserturilor ciudate cel puțin arată comestibil. Nu și sakotis. Un fel de mâncare pe bază de aluat, această extraordinară specialitate tradițională lituaniană arată mai degrabă ca un burete de mare decât ca o mâncare.

Un amestec de făină, ouă, zahăr, unt și smântână este turnat încet pe o scuipătoare circulară deasupra unei flăcări puternice, ceea ce dă sakotisului aspectul său caracteristic.

 

7. Veriohukainen
După cum am stabilit deja, carnea și deserturile sunt o combinație ciudată. Ceea ce este și mai ciudat este să iei unul dintre cele mai puțin apetisante elemente ale cărnii și să îl transformi în budincă.

Aceste deserturi sângeroase sunt făcute dintr-un amestec de lapte, zahăr și sânge de porc și sunt transformate în clătite de culoare roșu închis. Servite cu dulceață dulce, acesta este unul dintre acele feluri de mâncare în care ajută să nu te gândești prea mult la ceea ce conține.

Dacă vrei să mergi la sigur, există o mulțime de opțiuni de deserturi ușoare în aproape toate meniurile din întreaga lume.

citește și...