Cele mai bune 10 alimente pentru a-ți mări rapid fundul – de la ouă la avocado

23.11.2022, 18:00

Exercițiile fizice pot fi cheia pentru dezvoltarea musculaturii, dar, când vine vorba de fund, există alimente pe care le poți mânca pentru a te ajuta să obții fundul de piersică pe care ți-l dorești. Consumul anumitor alimente nu este cheia, dar te va ajuta pe parcurs. De la ouă la cartofi dulci – se pare că există multe alimente populare care ar putea face o mare diferență pentru fundul tău.

Consumul anumitor alimente te poate ajuta să îți construiești un posterior perfect ca o piersică, potrivit experților.

În timp ce exercițiile fizice sunt esențiale pentru a câștiga dimensiunea feselor, nu sunt singurele lucruri necesare pentru a-ți umfla fundul.

Cele mai bune 10 alimente pentru a-ți mări rapid fundul – de la ouă la avocado

La fel ca toți ceilalți mușchi din corpul nostru, fesele au nevoie de un echilibru între nutriție, antrenament și odihnă pentru a crește mai mari și mai puternice

Construirea unui fund mai mare necesită un mix perfect de dietă echilibrată și antrenament eficient.

Ce spune expertul în nutriție

Veți câștiga în greutate și mărime rămânând într-un surplus caloric, dar un plan de antrenament personalizat va ajuta la aprinderea creșterii musculare în grupul de mușchi țintă.

Adăugând anumite alimente la dieta existentă sau concepând un nou regim de la zero, veți fi pe drumul spre construirea unui posterior puternic.

Expertul în nutriție Vidur Saini de la Fitness Volt a dezvăluit un ghid cu tot ce trebuie să știi despre cele 10 alimente care te pot ajuta să obții un fund mai mare și mai tonifiat.

Roșiile

Cercetările au arătat că roșiile pot preveni declinul forței musculare asociat vârstei, ceea ce le face să fie un adaos grozav la dieta ta pentru a-ți menține fundul tonificat.

Roșiile au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care te pot ajuta să te recuperezi mai repede între antrenamente și sunt în mare parte apă, ceea ce te va face să te simți sătulă pentru mai mult timp.

Ouă

Ouăle sunt, fără îndoială, una dintre cele mai populare, convenabile și accesibile surse de proteine.

În timp ce albușurile de ou sunt pline de proteine, gălbenușurile sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase.

Ouăle conțin leucină, un aminoacid care stimulează sinteza musculară, și reduce degradarea proteinelor musculare.

Leucina combinată cu o doză de proteine de înaltă calitate vă poate da startul câștigurilor de fund.

Unt de nucă

Untul de nuci este adesea untul de nucă este untul ales de mulți pasionați de fitness, untul de migdale și de arahide fiind cel mai popular.

Este bogat în grăsimi care vă pot ajuta să vă energizați antrenamentele și să vă mențineți oasele și inima sănătoase.

În plus – acestea împachetează un pumn solid de proteine pentru construirea mușchilor.

Somon

Somonul este plin de substanțe nutritive care întăresc fundul. Mai ales, somonul este bogat în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea inflamației, ceea ce poate accelera recuperarea și creșterea musculară.

Acest lucru este, de asemenea, excelent pentru menținerea sănătății creierului și a articulațiilor.

Avocado

Avocado este una dintre cele mai sănătoase și mai dense surse de grăsimi, care vă poate ajuta să câștigați masă în fund și să reduceți nivelul de colesterol rău din organism.

În plus, magneziul din avocado poate ajuta la îmbunătățirea contracției musculare și la reducerea inflamației după exerciții fizice.

Acest lucru poate ajuta la reducerea daunelor induse de exercițiile fizice.

Tofu

Tofu este produs din lapte de soia condensat și este bogat în proteine, conținând toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul tău.

Studiile au arătat că proteina din soia poate fi mai eficientă decât proteina din cazeină și este mai eficientă în creșterea volumului muscular la persoanele cu activitate fizică redusă.

Ciuperci

Ciupercile sunt cu ușurință unul dintre cele mai subestimate alimente atunci când vine vorba de construirea feselor.

Sursa echilibrată de proteine și carbohidrați din ciuperci este o sursă de hrană excelentă pentru a construi masa musculară, în special pentru vegetarieni și vegani.

Spanac

Legumele cu frunze verzi sunt o necesitate în orice program de dietă.

Acestea sunt pline de nutrienți și antioxidanți și pot îmbunătăți sănătatea ochilor, pot ajuta la prevenirea cancerului, pot reduce stresul oxidativ și pot reduce nivelul tensiunii arteriale.

Spanacul conține, de asemenea, minerale antiinflamatorii care vă pot ajuta să vă recuperați mai repede între antrenamente și să vă îmbunătățiți rezistența, permițându-vă să vă antrenați mai mult și mai mult timp.

Ton

Similar somonului, tonul este plin de nutrienți care întăresc fundul, cum ar fi acizii grași omega-3, și este o opțiune fantastică, cu un buget prietenos.

Cercetările arată că acizii grași omega-3 pot ajuta la prevenirea pierderii de masă musculară și a epuizării mușchilor la adulții mai în vârstă în timpul perioadelor de inactivitate, ceea ce înseamnă că veți putea să vă mențineți câștigurile de fund pentru mai mult timp.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o sursă de carbohidrați pentru mulți culturisti și sportivi.

Sunt hrănitori, sățioși, bogați în fibre și, de asemenea, delicioși.

La fel ca și frații lor cartofi, sunt o sursă alimentară convenabilă, plină de carbohidrați, care vă poate ajuta să vă construiți un posterior mai mare.

citește și...