Cel mai subțire zgârie-nori din lume, finalizat: iată cum arată în interior

26.11.2022, 13:14

Cel mai subțire zgârie-nori din lume, finalizat: iată cum arată în interior. Turnul Steinway este acum gata, o operă de arhitectură și design perfect centrată pe Central Park, realizată de SHoP Architects cu interioare personalizate de Studio Sofield. Cea mai scumpă locuință costă 66 de milioane de euro, o casă de 662 de metri pătrați, cu două etaje. 

Zgârie-norii cu 91 de etaje, cunoscut sub numele de 111 West 57th Street, este acum finalizat. Originalul Steinway Hall și noul turn creat de SHoP Architects, cu interioare personalizate de Studio Sofield, sunt pregătite pentru ca proprietarii lor să se mute de Crăciun.

Lucrările de artă originale ale lui Picasso și Matisse vor face ca simpla vizitare a portalului, a intrării, a holului, să merite o oprire măcar pentru a încerca să le vedeți de la distanță.

Istorie

Noua clădire reunește cele mai bune elemente ale epocii de aur a designului arhitectural din New York de dinainte de război cu cele mai bune creativități contemporane din prezent în materie de inovație în design, inginerie și construcție.

“Este practic caligrafic, va străluci pe linia orizontului, datorită unui exterior cu adevărat opulent, finisat în teracotă și bronz”, spune Justin Davidson de la New York Magazine.

Designul

“Am fost cu toții în locuri foarte luxoase, dar am vrut să creez o clădire care să nu poată fi nicăieri altundeva în lume”, a spus el. “Știu că sunt o mulțime de oameni care ar putea avea mai multe case, care vor avea apartamente aici. Și am vrut să creez o experiență foarte diferită pe care o poți avea doar în New York”, a declarat William Sofield, fondatorul Studio Sofield, pentru CNN.

Cea mai scumpă locuință costă 66 de milioane de euro, o casă de 662 de metri pătrați, cu două etaje. Cea mai ieftină costă 7 milioane de euro, având 240 de metri pătrați.

Extras din clădire

Clădirea include o piscină de 25 de metri, amplasată într-un spațiu plin de lumină, cu ferestre din podea până în tavan și un rând de palmieri Kentia, plus lambriuri din lemn, detalii aurii în vestiare și băi, precum și o boltă unică în oraș.

Există, de asemenea, o versiune modernă a legendarului King Cole Bar din New York, cu un balcon ornamentat și picturi murale aurii și argintii.

În plus, există săli de mese private cu o bucătărie pentru catering, un simulator de golf și o terasă în grădină. Dar nu numai atât: mai mulți portari care lucrează 24 de ore din 24 și un concierge care vă va răspunde la solicitări ca și cum ați fi cazat la un hotel.

 

citește și...