“Cel mai ciudat oraș din Alaska”. Un oraș întreg locuiește într-o singură clădire cu 14 etaje, cu biserică și oficiu poștal

31.10.2022, 14:21

În Whittier, situat la aproximativ 58 de mile de Anchorage – cel mai mare oraș din Alaska – toți locuitorii săi locuiesc într-o singură clădire, care are propriul magazin video, biserică și secție de poliție.

În timp ce apartamentele înalte care adăpostesc sute de persoane sunt destul de normale pentru majoritatea orașelor urbane mari, o parte izolată din Alaska duce această idee la un nivel ridicol.

Înconjurat de ghețari și munți înzăpeziți se află orașul izolat Whittier, care a fost supranumit “cel mai ciudat oraș din Alaska”, potrivit dailystar.co.uk.

Begich Towers unde locuiesc 270 de locuitori din Whittier

Un oraș întreg locuiește într-un singur turn de 14 etaje, cu biserică și oficiu poștal

Deși nu toți cei 272 de locuitori din Whittier ar fi de acord cu această descriere, este cu siguranță unic. Asta pentru că fiecare persoană care numește Whittier casă trăiește într-o singură clădire.

Blocul de 14 etaje are, de asemenea, toate facilitățile de care ai avea nevoie, inclusiv o biserică, un oficiu poștal, o piață, o clinică, o secție de poliție și un magazin video, toate sub același acoperiș.

“Oamenii cred că este ciudat”

Clădirea, Begich Towers, cunoscută anterior sub numele de Hodge Towers, este, de asemenea, conectată la o școală printr-un tunel sculptat în partea laterală a unui munte.

“Oamenii cred că este ciudat”, au declarat Dave Dickerson și soția sa, Anna, pentru CBS Sunday Morning.

“Dacă aș avea un singur cuvânt, aș spune că este magic”, a adăugat Anna.

Whittier a fost descris ca fiind un oraș “magic

Whittier a fost dezvoltat inițial de armata americană și a fost folosit ca port militar și bază logistică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Begich Towers, însă, a fost finalizat în 1957, după trei ani de lucrări și are 150 de apartamente cu două, respectiv trei camere. A fost proiectat pentru a servi drept sediu al Corpului de ingineri al armatei americane, relatează revista Far Out.

 

“Cred că ceea ce nu realizează oamenii este că este ca o clădire de apartamente”, a declarat profesoara Erika Thompson pentru publicația citată.

Locuitorii au tot ce le trebuie sub un singur acoperiș, inclusiv un magazin alimentar.

“Sau este la fel ca un apartament de mare înălțime într-un oraș mare. Așa că, pentru mine, nu este atât de ciudat. Acolo am crescut – am crescut într-un oraș mare în care toată lumea locuia într-o clădire de apartamente… dar nu în tot orașul.”

Erika a predat aceluiași grup de copii timp de patru ani și a adăugat: “Este ca o familie. Nu am probleme de disciplină pentru că ei mă cunosc. Este ca și cum ai veni la școală cu mama, oricum o cheamă pe mama jumătate din timp.

“În primul an, mi-a fost atât de greu să mă despart de faptul că sunt profesor și să știu ce se întâmplă în viețile unor elevi, dar, indiferent de ora din zi sau din noapte, dacă un elev bate la ușa mea, îi voi răspunde întotdeauna.”

Astăzi, se spune că orașul este un punct de lansare popular pentru croaziere, chartere pentru halibut, caiac de mare și pentru feribotul de stat din Alaska.

Pentru a ajunge la Whittier, trebuie să treceți printr-un tunel lung de trei kilometri (

Este, de asemenea, poarta de intrare în Prince William Sound, o croazieră populară pe ghețari care vă poartă în jurul celui mai mare ecosistem marin intact din America.

Whittier este accesibil, deși este destul de îndepărtat, deoarece există o singură cale de intrare și ieșire din oraș.

Pentru a ajunge în oraș cu mașina, trebuie să treceți printr-un tunel de trei kilometri pe sub un munte care se închide noaptea. De asemenea, puteți accesa orașul cu trenul.

În timp ce unii oameni pot crede că acest lucru este destul de ciudat, locuitorii au declarat pentru CBS Sunday Morning că este un loc frumos pe care oamenii ar trebui să îl judece doar după ce îl vizitează.

De-a lungul anilor, locuitorii și-au construit propria comunitate cu care unii oameni s-ar putea să nu fie obișnuiți, dar cei care locuiesc acolo spun că au tot ce le trebuie.

 

citește și...