Cel mai sexy măcelar de pe Instagram. În interiorul restaurantului Salt Bae care vinde fripturi de 1.000 de lire sterline. Nusret Gökçe, de la începuturi umile la conducerea unui imperiu global de restaurante

24.12.2022, 17:45

NUSRET Gökçe a trecut de la începuturi umile la conducerea unui imperiu global de restaurante și la o avere personală estimată la peste 40 de milioane de lire sterline. Este departe de copilăria sa – care se pare că a fost atât de săracă încât a trebuit să abandoneze școala la vârsta de 12 ani.

Fostul ucenic de măcelar – cunoscut sub numele de Salt Bae de către cei 50 de milioane de urmăritori de pe Instagram – se bucură acum de un stil de viață plin de farmec, cu zboruri cu jet privat și o colecție de mașini de 1 milion de lire sterline.

Săptămâna aceasta s-a confruntat cu o furtună de critici după ce l-a bruscat pe Lionel Messi și a luat trofeul de la jucătorii argentinieni după finala Cupei Mondiale, transmite The Sun.

Și-a construit faima și averea făcând cunoștință cu fotbaliști și celebrități

Fifa a recunoscut că nu ar fi trebuit să i se permită să intre pe teren și a lansat o anchetă oficială.

Însă acest lucru se întâmplă după ce Gökçe și-a făcut faima și averea făcând cunoștință cu fotbaliști și celebrități.

Lanț de 22 de restaurante de fripturi Nusr-Et în întreaga lume

Bucătarul înfometat de faimă a pozat alături de vedete mondiale, de la David Beckham, Kylian Mbappe și Conor McGregor la DJ Khaled și Leonardo DiCaprio. De asemenea, persoanele care nu sunt VIP-uri se înghesuie la restaurantele sale în speranța unei poze cu Salt Bae pe care să o împărtășească pe Instagram.

Și plătesc până la 1.450 de lire sterline – așa cum a făcut Gemma Collins – pentru una dintre fripturile sale cu foiță de aur instagramabile.

Gökçe, în vârstă de 39 de ani, are acum un lanț de 22 de restaurante de fripturi Nusr-Et în întreaga lume.

Cel de-al 15-lea restaurant al său, deschis cu mare fast în Knightsbridge anul trecut, a obținut încasări de 7 milioane de lire sterline în primele patru luni, în ciuda unor recenzii slabe.

Prețurile amețitoare au stârnit o furtună atunci când s-a aflat că percepe 100 de lire sterline pentru un burger, 11 lire sterline pentru Red Bull și 9 lire sterline pentru apă.

Patru persoane au cheltuit 37.000 de lire sterline

O masă de patru persoane a cheltuit 37.000 de lire sterline, dintre care 600 de lire sterline pentru produse de patiserie baklava și 5.000 de lire sterline pentru serviciu.

Dar personalul său din Londra este plătit cu doar 10,50 lire sterline pe oră – o treime din costul unei salate.

Între timp, luna trecută, el a provocat furie lăudându-se că nota de plată a unui grup s-a ridicat la 140.000 de lire sterline pentru o masă în Abu Dhabi.

Nu este clar câți bani îi revin lui Gökçe, deoarece restaurantele sunt deținute de un holding și este posibil să aibă și alți investitori.

Cu toate acestea, el nu se sfiește să își arate stilul de viață luxos pe “gram”.

Fotografiile îl arată coborând din avioane private și în spatele limuzinelor.

În 2019, se pare că a cheltuit 36 de milioane de lire sterline pentru a cumpăra hotelul de lux Macka Palace din Istanbul.

Se crede că locuiește într-un apartament penthouse și, de asemenea, a deschis un alt restaurant al său acolo.

Anunțând momentul de referință pe Instagram, el a spus “Am avut un singur vis, acela de a avea propriul meu restaurant în propriul meu hotel. Mulțumesc lui Dumnezeu că unul dintre cele mai mari vise ale mele se împlinește”.

Se crede că Gökçe are, de asemenea, proprietăți în Marea Britanie și în SUA și postează adesea imagini de la o piscină privată din Beverly Hills și călărind cai pe o fermă…

A abandonat școala la vârsta de 12 ani

Și se pare că are o colecție de supermașini de invidiat, inclusiv trei Rolls-Royce și un Lamborghini Hurracan. Este departe de copilăria sa – care se pare că a fost atât de săracă încât a trebuit să abandoneze școala la vârsta de 12 ani.

Povestea lui Nusret a început într-o suburbie săracă la est de Instanbul, în Turcia. Era unul dintre cei cinci copii al căror tată miner își petrecea luni întregi la muncă.

Vorbind pentru The Times în 2019, Nusret a spus că adesea mergea la școală purtând pantofi și cămăși care nu i se potriveau, deoarece părinții săi nu-și permiteau nimic altceva. El susține că familia sa l-a scos de la școală pentru a putea ajuta la câștigarea banilor, iar la 13 ani a fost angajat ca ucenic la un măcelar.

Și-a amintit: “M-am trezit la ora șase, două ore de mers cu trenul și 30 de minute după tren în autobuz. Apoi, toată ziua, în picioare și muncind. Nicio zi liberă și nicio vacanță”.

De asemenea, a lucrat în restaurante de fripturi, spălând vase pentru a urca de jos în sus.

El a declarat pentru NBC în 2017: “De la 14 ani, am lucrat mai mult de 13 ore pe zi ca spălător de bucătărie pentru un măcelar. Mereu îmi doream și îmi doream să deschid un restaurant”.

Mai târziu, a convins o bancă să îi împrumute 2.500 de lire sterline pentru a putea călători în Argentina și a învăța despre comerțul cu carne.

După ani de zile în care susține că a “lucrat pe gratis” pentru a câștiga experiență, s-a întors în orașul său natal, Istanbul.

Iar la vârsta de 27 de ani, a deschis prima sa friptură Nusr-Et în 2010, cu doar opt mese și zece angajați.

Magnatul turc Ferit Sahenk a fost atât de impresionat încât s-a oferit să investească și a ajutat Nusr-et să lanseze puncte de lucru în Ankara și Dubai.

Cel mai sexy măcelar de pe Instagram

Dar cariera sa nu a decolat cu adevărat până când un videoclip viral cu un succes monstruos al “stropitului” său, acum celebru, în ianuarie 2017.

Un videoclip de 36 de secunde de pe Instagram, numit Ottoman Steak, îl arăta pe Gökçe feliind teatral o friptură la o masă.

Apoi, ținându-și mâna într-o poziție de “cobră”, el lasă sarea să curgă pe antebraț pentru a condimenta carnea.

Bruno Mars a postat pe Twitter videoclipul, care a devenit instantaneu viral și i-a adus lui Gökçe titlul de “cel mai sexy măcelar de pe Instagram”.

Clipul  i-a adus, de asemenea, porecla Salt Bae – și milioane de urmăritori pe Instagram.

“Toate sentimentele mele vin din interiorul cărnii, până în momentul în care pun sarea pe carne”, a explicat el odată.

Succesul a însemnat extinderea în SUA, cu restaurante în Dallas, Boston, Beverly Hills și New York, precum și în Mykonos, în Grecia.

Celebrități precum Cristiano Ronaldo, David Beckham, DJ Khaled și Naomi Campbell au frecventat punctele de vânzare din SUA.

Iar o postare pe Insta îl arată pe câștigătorul premiului Oscar Leonardo DiCaprio captivat în timp ce tomahawk-ul său este stropit cu sare de către bucătar.

Acum, aflat la apogeul faimei și al succesului său, el se luptă pentru a-și recupera reputația după scenele jenante din Qatar.

Șeful Fifa, Gianni Infantino – care anterior l-a lăudat pe Salt Bae – l-a dat unfollow pe rețelele de socializare.

De asemenea, din cauza scandalului, a fost interzis de un eveniment sportiv din SUA anul viitor.

El a încercat să înlăture controversele și a postat aseară videoclipuri bizare în care își flexează mușchii în sala de sport din Dubai.

De asemenea, a postat o fotografie cu el însuși când avea 12 ani, amintind de originile sale umile.

 

citește și...