“Cel mai sexy arbitru din lume” sărbătorește desemnarea oficialilor pentru finala Cupei Mondiale din Qatar

17.12.2022, 13:15

Arbitrul polonez Karolina Bojar-Stefanska a sărbătorit pe rețelele de socializare ca reacție la vestea că compatriotul ei Szymon Marciniak va oficia finala Cupei Mondiale, acesta devenind astfel primul polonez care se va ocupa de finala Cupei Mondiale. “Mândră! Duminică, cu toții îi ținem pumnii lui Simon și echipei sale”.

“Cel mai sexy arbitru din lume” a sărbătorit desemnarea oficialilor polonezi pentru finala Cupei Mondiale din Qatar.

Karolina Bojar-Stefanska a reacționat pe Instagram la vestea că compatriotul ei Szymon Marciniak va conduce echipa de arbitri pentru meciul de duminică dintre Argentina și Franța. Oficialul în vârstă de 25 de ani și-a câștigat fani datorită aspectului său frapant și abilităților sale de arbitru, preluând conducerea în Liga Centrală de Tineret din Polonia, pe lângă faptul că a lucrat ca avocat și a concurat ca alergător, transmite dailystar.co.uk.

“Cel mai sexy arbitru din lume” sărbătorește desemnarea oficialilor pentru finala Cupei Mondiale din Qatar

Ea a împărtășit o imagine cu echipa de arbitri celor 170.000 de urmăritori ai săi de pe Instagram și a scris: “Mândră! Duminică, cu toții îi ținem pumnii lui Simon și echipei sale”.

Vestea că Marciniak a fost desemnat arbitru a fost confirmată și de Federația Poloneză de Fotbal, devenind astfel primul polonez care se va ocupa de finala Cupei Mondiale.

“Să fii arbitrul unei finale de Cupa Mondială… este incredibil”

Acesta va fi al treilea meci pe care îl va conduce în Qatar, după victoria Franței în faza grupelor împotriva Danemarcei și victoria Argentinei împotriva Australiei în 16-imile de finală. El va fi asistat pentru acest meci de colegii săi polonezi Pawel Sokolnick și Tomasz Listkiewicz.

Între timp, un alt polonez, în persoana lui Tomasz Kwiatkowski, este principalul oficial VAR. Restul echipei de arbitri este format din doi americani, precum și din oficiali din Venezuela și Mexic.

Vorbind prin intermediul FIFA.com, Marciniak a explicat: “Să fii arbitrul unei finale de Cupa Mondială… este incredibil, ca să fiu sincer. Sunt foarte mândru de mine și de echipa mea, pentru că, bineînțeles, nu este vorba doar de Szymon Marciniak, ci de o echipă grozavă. Lucrăm dintotdeauna și suntem ca o familie: câștigăm împreună, pierdem împreună uneori.”

Marciniak, în vârstă de 41 de ani, care și-a început cariera de arbitru în 2002, a mai arbitrat la Campionatul European din 2016 și la ultima Cupă Mondială din Rusia, în urmă cu patru ani.

Meciul va fi cea de-a 11-a finală pe care o va conduce, printre prezențele sale anterioare numărându-se Supercupa UEFA 2018 dintre Real Madrid și Atletico Madrid.

citește și...