Cel mai puternic băiat din lume, “Micul Hercule”, trăiește o viață foarte diferită la 22 de ani după ce a devenit celebru

10.11.2022, 20:00

Cândva cel mai puternic băiat din lume, Richard Sandrak a parcurs un drum lung de la parada mușchilor și a superputerniciei sale pe scenă în fața mulțimii și a judecătorilor uimiți când avea 11 ani. “Am fost foarte mândru de mine. Nu, nu ridic greutăți. În orice caz, a devenit plictisitor. Sunt foarte mândru de trecutul meu. Nu este ceva ce nu vreau ca oamenii să știe, doar că nu vreau să rămân blocat în el”.

Un culturist de talie mică, care a devenit renumit în întreaga lume ca “Micul Hercule”, spune că a devenit plictisitor să faci exerciții de forță.

Richard Sandrak, 30 de ani, a devenit celebru pe plan internațional în 2005 pentru forța și mușchii săi ridicoli, dar, de-a lungul anilor, devotamentul său față de sala de sport a căzut dramatic, transmite dailystar.co.uk.

Un corp de atlet la vârsta de opt ani

Fostul “cel mai puternic băiat din lume” își sculpta deja un corp de atlet la vârsta de opt ani, moment în care era pe cale să ridice de trei ori greutatea sa corporală, devenind în același timp maestru în karate.

Născut în Ucraina, dar crescut în Pennsylvania, SUA, copilăria extremă a lui Richard a făcut ca părinții săi să fie atacați pe fondul unor acuzații de cruzime, după ce rapoartele au spus că avea doar 1% grăsime corporală, ceea ce ar putea fi fatal.

Tatăl său a fost trimis la închisoare pentru abuz domestic

Potrivit LadBible, unii profesioniști din domeniul medical au spus chiar că un copil de vârsta lui nu ar fi capabil să producă suficient testosteron pentru a construi atât de mulți mușchi și au sugerat că ar fi folosit steroizi.

Richard  a mărturisit că a avut o copilărie izolată, în care a fost controlat de tatăl său abuziv, Pavel, relatează ABC.

Când avea 11 ani, tatăl său a fost trimis la închisoare pentru abuz domestic împotriva mamei lui Richard, ceea ce l-a determinat pe acesta să rupă orice legătură și să renunțe la culturism.

Richard, acum în vârstă de 30 de ani, a lăsat în urmă zilele de culturism, deoarece a adoptat un fizic mai puțin intens, dar arată în continuare foarte bine aranjat.

Americanul de origine ucraineană Richard a declarat în 2015 că nu regretă nimic din ceea ce a făcut în copilărie în materie de culturism.
Într-un interviu acordat publicației Inside Edition, el a spus: “Am fost foarte mândru de mine. Nu, nu ridic greutăți. În orice caz, a devenit plictisitor. Sunt foarte mândru de trecutul meu. Nu este ceva ce nu vreau ca oamenii să știe, doar că nu vreau să rămân blocat în el”.

Fostul culturist lucra ca cascador la spectacolul Waterworld de la Universal Studios Hollywood Waterworld începând din 2015.

Se pare că Richard încă se antrenează cu exerciții cardio, cum ar fi ridicări de bărbie, urcarea scărilor și skateboarding, dar nu în aceeași măsură ca înainte.

La momentul discuției, în urmă cu șapte ani, Richard își dorea să devină om de știință cuantică pentru NASA, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre el.

citește și...