Cel mai în vârstă culturist din Marea Britanie se antrenează la 87 de ani. “Am obținut o medalie de argint”

06.09.2022, 17:44

Dacă iubești ceva, de ce să renunți la el? Aceasta pare să fie mentalitatea celui mai bătrân culturist din Marea Britanie, Bill Despard, care a făcut sport de 72 de ani. “Am intrat în istoria Scoției, fiind cel mai în vârstă halterofil care a participat la o competiție. Mi-a plăcut, a fost o atmosferă extraordinară și speram doar să obțin o medalie. Au fost peste 1.400 de halterofili care au participat pe parcursul săptămânii. Un tip din Polonia m-a învins, are 87 de ani. Am terminat pe locul doi și am obținut o medalie de argint”.

Cel mai bătrân culturist competitiv din Marea Britanie încă își lucrează mușchii la vârsta de 87 de ani.

Începe să ridice greutăți la vârsta de 15 ani, Bill Despard încă se antrenează în fiecare zi, mergând la sală timp de trei ore pe zi, șapte zile pe săptămână, potrivit dailystar.co.uk.

Cel mai bătrân culturist din Marea Britanie se antrenează la 87 de ani

El a obținut o medalie de argint la categoria 81 kg la Campionatul european de haltere Masters din Polonia, în luna august a acestui an.

Străbunicul Bill se antrenează în același loc în care a făcut-o în ultimii 20 de ani – la Kilwinning Olympic Weightlifting Club, în Kilwinning, North Ayrshire.

“Am obținut o medalie de argint”

De-a lungul carierei sale, a obținut o serie de medalii și premii, inclusiv de la competiții din SUA, Africa de Sud și Japonia.

Cu toate acestea, nu se antrenează singur – Bill merge la sală cu Holly, cățelul său de 17 ani, care îi ține companie atunci când se antrenează.

Bill a declarat: “Am intrat în istoria Scoției, fiind cel mai în vârstă halterofil care a participat la o competiție. Mi-a plăcut, a fost o atmosferă extraordinară și speram doar să obțin o medalie. Au fost peste 1.400 de halterofili care au participat pe parcursul săptămânii. Un tip din Polonia m-a învins, are 87 de ani.

Am terminat pe locul doi și am obținut o medalie de argint”.

În 2023, OAP urmează să participe la alte cinci competiții, dar povestea sa este una cu o revenire incredibilă.

La doar 16 ani a fost diagnosticat cu cancer și a fost nevoit să i se extirpe sânul drept și nu s-a întors la competiții până la 18 ani.

“Îmi place să o fac, iubesc acest sport”, a spus el.

“Mi-a făcut bine din punct de vedere fizic, a fost grozav pentru mine. Simt doar că dacă pot să scot copiii de pe străzi și să-i învăț un sport olimpic și să-i ajut să iasă din dificultăți, ar fi minunat.

Eu nu fac niciun ban din asta. Am fost plătit o singură dată în viața mea, când am fost în Japonia și am fost arbitru, iar ei mi-au dat 300 de dolari. Nu am făcut niciodată un ban din asta.

Soția mea obișnuia să vină la toate competițiile mele, dar acum nu mai am decât cățelușul meu, așa că am un pat în sala de sport pentru ea, lângă sala de antrenament.

Stă și mă privește și, de îndată ce mă vede cum îmi schimb pantofii, știe că e timpul să mergem pe drum.”

citește și...