Cel mai periculos loc de vizitat de pe planetă. Tribul este cunoscut că se implică în orgii pe plajă

21.08.2022, 18:24

Este greu de crezut că mai există vreun loc pe Pământ cu oameni neatinși de modernitate. Dar există un trib care încă trăiește fără agricultură, foc sau cunoștințe reale despre lumea exterioară. Sentinelese, așa cum sunt cunoscuți, trăiesc pe una dintre Insulele Andaman, un arhipelag în largul coastelor Myanmarului (Birmania). Locuința lor, Insula North Sentinel, este guvernată de India, dar aproape nimeni din afara tribului nu a pus vreodată piciorul acolo. Cel mai izolat trib din lume este cunoscut pentru că se implică în orgii pe plajă

Potrivit celor de la Travel + Leisure, este de fapt ilegal să vizitezi această insulă tropicală din Oceanul Indian. De ce? Se pare că din cauza localnicilor.

În adâncul Oceanului Indian, veți da peste Insula North Sentinel, care se presupune că este cel mai periculos și mai greu de vizitat loc de pe planetă. Locul este atât de periculos, de fapt, încât guvernul indian a interzis populației sale să se apropie de el. Apropierea la mai puțin de cinci kilometri de insulă este chiar ilegală. De ce? Ei bine, populația indigenă care consideră că această mică utopie cu bule este casa lor, atacă pe oricine încearcă să pună piciorul pe ea.

Tribul Sentinelese trăiește pe insulă de peste 50.000 de ani

Se știu puține lucruri despre populația Sentinelese (acest lucru necesită un nou documentar al lui Attenborough), dar ceea ce se știe este că aceștia sunt incredibil de ostili față de străini și sunt extrem de puțin dispuși să comunice cu oameni care nu sunt ai lor. Ei sunt atât de potrivnici oricărui contact cu exteriorul, încât au atacat și ucis doi pescari care au eșuat pe țărm în 2006.

Oamenii care locuiesc pe insulă devin adesea violenți pentru a-și proteja izolarea. Tribul Sentinelese trăiește pe insulă de peste 50.000 de ani, sub protecția guvernului indian. Această regiune este strict interzisă pentru vizitatorii de orice fel și este unul dintre cele mai periculoase și interzise locuri din lume.

Doi pescari indieni au fost uciși de localnici

Cea mai mare parte a insulei este acoperită de pădure, astfel încât este dificil pentru oficialii guvernamentali să afle ceva mai mult despre insulă sau despre locuitorii acesteia.

Lumea exterioară a intrat pentru prima dată în contact cu sentinelienii în 1867, când o navă comercială indiană s-a prăbușit pe insulă. Prezența lor nu a fost bine primită de localnici, care i-au atacat până când au fost salvați de o altă navă. În următorii 20 de ani, britanicii au intrat ocazional în contact cu insula, dar după 1887, nu a mai existat niciun contact cu sentinelienii până în 1970, când niște antropologi indieni au fost trimiși pe insulă și i-au zărit pe localnici pe plajă.

De atunci, practic fiecare întâlnire cu sentinelienii s-a încheiat cu un dezastru. Tribul i-a atacat pe toți cei care au încercat să îi viziteze. Inclusiv o echipă de la National Geographic în 1974, care a suferit răni provocate de săgeți. Cel mai recent, în 2006, doi pescari indieni au adormit în timp ce barca lor plutea spre insulă și au fost uciși de localnici.

Manifestând o ostilitate intensă, aruncând săgeți otrăvite sau cu vârf de oțel din copaci și de pe plaje, sentinelienii au refuzat aproape orice abordare prietenoasă din partea lumii exterioare.

Cel mai izolat trib din lume este cunoscut pentru că se implică în orgii pe plajă

Pe insulă au fost observate persoane făcând sex în grup de către o expediție. Un caz petrecut cu zeci de ani în urmă a fost cu totul mai derutant, tribul făcând sex în grup pe plajă.

Antropologul indian, Triloknath Pândit, a observat scenă derutantă pe 29 martie 1970.

El a scris: “Toți au început să strige niște cuvinte de neînțeles. Noi am strigat înapoi și am făcut gesturi pentru a arăta că vrem să fim prieteni. Tensiunea nu a scăzut. În acest moment, s-a întâmplat un lucru ciudat – o femeie s-a împerecheat cu un bărbat și s-au așezat pe nisip într-o îmbrățișare pasională. Acest act a fost repetat de alte femei, fiecare dintre ele revendicând un bărbat pentru ea, un fel de împerechere comunitară, că să spunem așa. Astfel, grupul militant s-a diminuat.

Acest lucru a continuat o bună bucată de timp și când ritmul acestui dans frenetic al dorinței s-a mai domolit, cuplurile s-au retras la umbră junglei.”, potrivit edtimes.in.

Nu se știe cu exactitate câți oameni trăiesc pe insulă, dar estimările variază între 50 și 400 de locuitori. Totuși, nu doar violența lor prezintă riscuri pentru călători. Survival International spune că sentinelienii sunt în pericol de dispariție și sunt extrem de vulnerabili în fața altora, deoarece nu și-au dezvoltat imunitatea la boli de rutină precum răceala sau gripa.

“[Noi] am făcut campanie timp de mulți ani (începând cu anii 1990) pentru ca guvernul indian să renunțe la planurile lor de a-i contacta pe Sentinelese”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației Survival International, care militează pentru grupurile indigene, într-un e-mail.

“Acum au acceptat acest lucru, iar politica lor este de a-i monitoriza de la distanță, în caz de epidemii sau alte semne de criză, dar nu de a încerca să ia contact. [Noi] continuăm să facem campanie pentru ca insula North Sentinel și apele din jurul ei să fie protejate în mod corespunzător de braconieri și de alți intruși, precum și pentru a ne asigura că guvernul își menține politica de “ochi în patru, mâini în patru” față de sentinelieni.”

citește și...