Cel mai mare număr de infectări cu coronavirus într-o zi în România: 555 de cazuri noi

08.07.2020, 13:36
Cel mai mare număr de infectări cu coronavirus într-o zi în România: 555 de cazuri noi
Cel mai mare număr de infectări cu coronavirus într-o zi în România: 555 de cazuri noi

Record alarmant în România. A fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus pe teritoriul țării noastre de la începutul pandemiei: 555 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

Alte 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 30.175.

Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 în România a ajuns la 1.817, anunță Hotnews.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 13.147 de teste pentru coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Avertismentul autorităților

Autoritățile lansează un apel public, după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică transmite populației să respecte cu strictețe măsurile de protecție sanitară.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, este mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

citește și...