“Cel mai bine plătit politician ales al Rusiei”, care l-a criticat pe Putin a fost găsit mort după o misterioasă “cădere de la fereastră”

27.12.2022, 14:43

Magnatul rus al cârnaților Pavel Antov a fost găsit mort după ce a căzut de la un hotel din India, iar multimilionarul este cel mai recent critic de profil înalt al războiului lui Putin în Ucraina care a murit în urma unei căderi misterioase

“Cel mai bine plătit politician ales al Rusiei”, care a criticat invazia lui Putin în Ucraina, calificând-o drept “teroare”, a fost găsit mort după o cădere misterioasă de la un hotel din India.

Multimilionarul  Pavel Antov, din principalul partid pro-Putin, Rusia Unită, se afla într-o vacanță pentru a-și sărbători iminenta aniversare de 66 de ani, transmite dailystar.co.uk.

Alesul cu cele mai mari venituri din Rusia în 2019

Tatăl unui copil este ultimul ucis dintr-o serie de ruși de profil înalt, critici ai invaziei lui Putin în Ucraina, care și-au găsit moartea în urma unei căderi misterioase.

Un prieten de sex masculin din partidul lui Antov murise “în urma unui atac de cord” joi, săptămâna trecută, iar bogatul politician regional a pierit două zile mai târziu.

Antov a criticat războiul

Magnatul căsătorit, care este deputat în adunarea legislativă din regiunea Vladimir, a fost catalogat ca fiind alesul cu cele mai mari venituri din Rusia în 2019.

 

Presa indiană a relatat că Antov ar fi “sărit” de pe acoperișul hotelului și a fost găsit într-o baltă de sânge, însă consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, a declarat pentru TASS că magnatul rus al cărnii “a căzut” de la fereastra unui hotel din Rayagada, statul Odisha.

Alexei Idamkin a declarat: “Nu am avut nici un fel de probleme. Urmărim îndeaproape ancheta și primim toate informațiile de la poliția din Odisha”.

Ghidul indian al lui Antov l-a dus de urgență la spital, dar acesta a fost declarat mort de către un medic. Prietenul politicianului a fost identificat ca fiind Vladimir Budanov, în vârstă de 61 de ani, un compatriot rus. Ceilalți doi bărbați din grup au rămas neidentificați.

În iunie și pe rețelele de socializare, Antov a criticat războiul și loviturile aeriene asupra Kievului ca fiind “teroare” rusă care rănește civili ucraineni.

El a evidențiat un atac cu rachete rusești și a spus: “O fată a fost scoasă de sub dărâmături, tatăl fetei pare să fi murit… Mama încearcă să fie scoasă cu o macara – este prinsă sub o placă. Ca să spun adevărul, este extrem de dificil să numești acest lucru altceva decât teroare”.

Se pare că apoi a fost supus unei presiuni intense, după care și-a retras comentariul și și-a cerut scuze umilite.

În ceea ce pare a fi o încercare de a salva aparențele, Antov a susținut că postarea sa pe rețelele de socializare a fost “o neînțelegere nefericită” și o “eroare tehnică”.

El a insistat că l-a “susținut întotdeauna pe președinte” și că a susținut “sincer” obiectivele operațiunii militare a lui Putin – însă jurnaliștii locali au contestat puternic versiunea sa.

Vorbind despre moartea mogulului, Alexei Idamkin a declarat “Era un grup de patru persoane care se aflau la un hotel din Rayagada.

“Joia trecută, un rus pe nume Vladimir B. a murit. Potrivit poliției, cauza a fost un atac de cord. Sâmbătă, un al doilea rus, deputat al Adunării Legislative a regiunii Vladimir, Pavel Antov, a căzut pe fereastră”.

Publicația rusă SHOT a declarat că poliția indiană “nu exclude posibilitatea ca Pavel Antov să fi intrat în depresie din cauza morții prietenului său și să se fi sinucis”.

Moartea lui Antov la hotelul de trei stele Sai International Hotel a fost confirmată de vicepreședintele Adunării legislative din Vladimir, Vladislav Kartukhin.

Avere de 130 de milioane de lire sterline

În 2019, veniturile anuale declarate ale lui Antov au fost enumerate ca fiind de 130 de milioane de lire sterline într-o analiză realizată de Forbes Rusia, ceea ce îl face cel mai bogat deputat rus după venituri.

Zeci de alți critici ruși de profil înalt ai lui Putin au murit, de asemenea, în urma unor “căderi” sau “salturi” de pe clădiri în ultimii ani.

În luna septembrie a acestui an, Daily Star a relatat că șeful Lukoil, Ravil Maganov, a murit în urma unei căderi de la o fereastră la un centru de tratament unde era tratat de o “boală gravă”.

Moartea lui Maganov a urmat celei a lui Dan Rapoport, un critic proeminent al lui Putin, care a fost găsit mort în fața unui bloc de apartamente din Washington DC, la doar câteva săptămâni după ce a declarat că armata lui Putin devine “mai slabă pe zi ce trece”.

citește și...