Cel mai bătrân bărbat din lume urmează să împlinească 113 ani. ”Este lucid”

26.05.2022, 13:14

Povestea lui Juan Vicente Pérez Mora este incredibilă, chiar și atunci când îl poți vedea în persoană. Are 112 ani și pe 27 mai 2022 va împlini 113. Este lucid și nu ia medicamente. De aceea  a fost declarat săptămâna trecută cel mai în vârstă bărbat din lume de către Guinness World Records. ”Singurul lucru este că și-a pierdut puțin simțurile, cum ar fi vederea, auzul, și este un pic. greu de înțeles când vorbește, dar este lucid”.

Mora a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume după ce Saturnino de la Fuente Garcia, care s-a născut pe 11 februarie 1909 în Spania, a murit în luna ianuarie la vârsta de 112 ani şi 341 de zile.

Mora este sănătos şi nu ia medicamente, a declarat Henrique Bujan, un medic de la o clinică din San Jose de Bolivar.

Venezueleanul Juan Vicente Mora, declarat cel mai în vârstă bărbat din lume

Mora s-a născut în Táchira, Venezuela, la 27 mai 1909. “Cel mai frumos lucru este să-l vezi plin de sănătate în fiecare zi. Nu are nicio boală care să necesite îngrijiri medicale, sau medicamente sau altceva”, a spus Nélida Pérez, una dintre fiicele lui „Don Vicente”, așa cum îi spun ei cu afecțiune.

Ea a asigurat că „este într-o stare de sănătate foarte bună și asta ne face plăcere în fiecare zi pentru că îl vedem cu greutățile vârstei lui, dar plin de sănătate”, a adăugat ea la un portal internațional. Marțea trecută, 17 mai, a primit certificarea Recordului Guinness pentru a marca vârsta lui.

Juan Vicente Mora are 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi

„Suntem foarte recunoscători, întregii familii, că îl avem alături de nou la această vârstă, ne bucurăm enorm de el”, a spus Nélida. În timp ce Juan Rojas, un prieten al familiei, a declarat că „nu suferă de diabet sau tensiune. Singurul lucru este că și-a pierdut puțin simțurile, cum ar fi vederea, auzul, și este un pic. greu de înțeles când vorbește, dar este lucid”.

Pérez Mora a fost penultimul dintre cei 10 copii pe care Eutiquio del Rosario Pérez Mora și Edelmira Mora i-au avut. „Când avea zece ani, Juan Vicente a început să frecventeze școala locală, dar numai pentru cinci luni, când profesorul său s-a îmbolnăvit. Din fericire, Juan a învățat elementele de bază ale cititului și scrisului datorită unui caiet care i-a fost dat de către profesoara Carmen, căreia îi are o afecțiune cu totul specială”, spune nota Recordului Guinness.

citește și...