Cea mai bătrână femeie din lume a murit la vârsta de 124 de ani. Care este povestea iubitei „Lola”

25.11.2021, 16:46

Francisca Susano, despre care se crede că este „cea mai bătrână persoană din lume” și ultima femeie în viață care s-a născut în anii 1800, a murit luni, la vârsta de 124 de ani. „Este tristețe în inima noastră. Am primit vestea că iubita noastră Lola Francisca Susano a murit luni seara devreme”.

Trecerea în neființă a centenarei filipineze a fost confirmată de oficiali de stat din provincia ei natală Kabankalan, Negros Occidental.

„Este tristețe în inima noastră. Am primit vestea că iubita noastră Lola Francisca Susano a murit luni seara devreme”, a postat guvernul statului pe contul oficial de Facebook. „Declarația ei oficială de cea mai în vârstă persoană din lume la 124 de ani este în prezent validată de Guinness World Records.”

Susano, cea mai bătrână femeie din lume în viață

Oficialii locali din domeniul sănătății nu au stabilit încă cauza morții lui Susano, dar aceasta va fi testată pentru COVID-19 marți, a raportat CNN. Din fericire, ofițerii de informații din oraș au raportat că ea nu a prezentat niciun simptom al coronavirusului înainte de moarte.

Născută în septembrie 1897 – cu un an înainte ca Spania să cedeze controlul Filipinelor  – Susano ar fi fost ultima persoană din lume în viață.

Pentru a pune în perspectivă vârsta ei longevivă, anul nasterii a fost același an în care au fost inventate cupa de înghețată și vata de zahăr și în care William McKinley a fost inaugurat ca cel de-al 25-lea președinte al SUA.

Jeanne Calment din Franța, detronată de Francisca Susano

În septembrie, Guinness încă verifica documentele Susanei, dar ea a murit înainte ca ei să aibă ocazia să o recunoască drept cea mai în vârstă persoană din lume. Odată verificată, ea o va eclipsa oficial pe Jeanne Calment din Franța, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Lola și-a atribuit longevitatea dietei ei predominant vegetale și abținerii de la alcool, a raportat Metro. Femeia cânta și la armonică în fiecare dimineață, susținând că îi menține plămânii puternici și sănătoși.

„Lola Iska va rămâne întotdeauna inspirația și mândria noastră”, a scris guvernul statului Kabankalan.

citește și...