Cea mai scundă femeie din lume are 1,5 metri înălțime. Femeia este văzută ca o “zeiță” în orașul natal

09.09.2022, 12:54

Jyoti Amge, în vârstă de 28 de ani, din India, deține două recorduri Guinness World Records datorită înălțimii sale unice. Ea suferă de o formă de nanism numită acondroplazie și este văzută ca o “zeiță” în orașul ei natal. “Jyoti nu crede că este un zeu. Ea vrea să fie actriță și se comportă în consecință”, le-a explicat mama ei, Ranjana Amge, producătorilor.

Cu o înălțime de doar 62,8 cm, o actriță indiană deține titlul de cea mai scundă femeie în viață (mobilă).

Jyoti Amge, în vârstă de 28 de ani, din India, este o vedetă Guinness World Records, întrucât are la activ două recorduri impresionante, potrivit dailystar.co.uk.

Cea mai scundă femeie din lume are 1,5 metri înălțime

“Medicii cred că motivul pentru care înălțimea mea nu crește este o deficiență de hormoni de creștere”, a declarat ea anterior pentru Guinness World Records.

Jyoti are o formă de nanism numită acondroplazie, iar o femeie medie care are aceeași anomalie de creștere ajunge de obicei la o înălțime de 48 de centimetri.

Tânăra deține recordul pentru cea mai scundă actriță

Deși statura ei ar putea fi mică, ea are cu siguranță o prezență mare și o personalitate pe măsură.

În timpul unei emisiuni speciale TLC cu ea în iulie 2020, părinții ei au dezvăluit că Jyoti era privită ca o “zeiță” în orașul ei natal.

“Jyoti nu crede că este un zeu. Ea vrea să fie actriță și se comportă în consecință”, le-a explicat mama ei, Ranjana Amge, producătorilor.

Și de atunci, visele lui Jyoti au devenit realitate.

De-a lungul anilor, ea și-a extins CV-ul și a câștigat o bază de fani loiali după ce și-a împărtășit povestea. Tânăra de 28 de ani deține, de asemenea, recordul pentru cea mai scundă actriță, pe care l-a primit după ce a apărut ca personaj obișnuit în American Horror Story: Freak Show.

Serialul a avut premiera pe 8 octombrie 2014, unde a interpretat personajul Ma Petite, alături de Jessica Lange, Evan Peters, Sarah Paulson, Kathy Bates, Emma Roberts și Angela Bassett.

Serialul a fost plasat în Jupiter, Florida, în anii 1950, iar Jyoti a jucat rolul unei artiste într-o atracție pentru ciudați.

Născută la 16 decembrie 1993, actrița a devenit cea mai scundă adolescentă în viață (de sex feminin) în 2009, când avea 15 ani. La acel moment, ea măsura 1,60 m (61,95 cm).

Potrivit mamei sale, Jyoti a măsurat o mărime normală la naștere și în primii ani ai copilăriei, dar creșterea ei s-a oprit la vârsta de cinci ani.

În timp ce viața îi poate prezenta uneori tinerei de 28 de ani unele provocări din cauza mărimii sale, prietenii și familia ei i-au oferit întotdeauna mult sprijin și încurajare. Aceștia se asigură că Jyoti se simte întotdeauna împuternicită să își urmeze visele.

De asemenea, ea poate conta pe sprijinul nenumăraților săi fani, pe care i-a câștigat datorită recordurilor sale mondiale, precum și a aparițiilor sale la televizor.

Până în prezent, Jyoti a apărut în emisiuni TV internaționale, precum și în mai multe filme din țara sa natală și din afara ei și intenționează să își extindă cariera de actriță.

“Toată lumea ține la mine și mă simt populară în acel moment”, a declarat ea anterior. “Vreau să îmi construiesc o carieră în actorie și vreau să fac mai multe emisiuni TV în viitor.”

Jyoti are 1 milion de urmăritori pe Instagram și aproape un milion pe canalul ei de YouTube. Și, la fel ca orice altă celebritate, ea este adesea oprită de fani pentru a face o fotografie.

citește și...