“Cea mai joasă aterizare din istorie”. Aterizarea șocantă a unui avion Wizz Air i-a îngrozit pe turiștii britanici

11.08.2022, 18:35

Un avion care a aterizat pe aeroportul Alexandros Papadiamantis din Skiathos, în Grecia, a devenit viral după ce a ajuns pe insulă aterizând la doar câțiva metri deasupra capetelor spectatorilor aflați în vacanță. Aeroportul Skiathos are o pistă deosebit de scurtă din cauza geografiei insulei, ceea ce înseamnă că piloții trebuie să se apropie mai jos decât ar face-o pentru alte piste de aterizare. Acesta a devenit o destinație pentru observatorii de avioane și pentru cei care doresc să vadă de aproape partea inferioară a unui avion de pasageri.

Britanicii au rămas uimiți de fotografiile de senzație făcute de turiști care au surprins momentul în care un avion Airbus a făcut “cea mai joasă aterizare din istorie” pe un aeroport.

Spectatorii au privit ca și cum avionul a trecut chiar deasupra capetelor lor pe aeroportul Alexandros Papadiamantis din Skiathos, Grecia.

Un avion Wizz Air, “cea mai joasă aterizare din istorie”

Aeroportul de pe insulă a fost filmat în timp ce Airbus A321neo se apropia deasupra apelor albastre și cristaline ale Mediteranei, relatează Mirror.

În filmuleț, bărcile se legănau, iar avionul Wizz Air încearca să aterizeze la câteva momente după ce a trecut de gardul perimetral al aeroportului din Skiathos.

Vuietul motoarelor a mascat urletele oamenilor

Aterizarea incredibilă a fost prezentată în clipul în care vuietul motoarelor a mascat urletele celor care priveau avionul de jos.

Zborul a ajuns la câțiva metri de capetele turiștilor în timp ce roțile se îndreptau spre pistă. Praful de pe șosea a fost ridicat de viteza avionului, iar mai multe persoane s-au aruncat din calea aeronavei care se apropia.

“Câți dintre spectatori credeți că au avut nevoie de pantaloni noi?”, a întrebat o persoană la înregistrarea video, care a fost publicată de GreatFlyer.

Un internaut a întrebat pe urmăritori dacă aterizarea a fost “cea mai joasă de până acum” pe aeroport.

Un alt comentator de pe Youtube a explicat de ce piloții încearcă uneori să oprească avioanele cât mai repede posibil.
Aceștia au spus: “Temperatură ridicată și pistă foarte scurtă, trebuie să faci o aterizare scurtă pentru a maximiza pista disponibilă pentru oprire. Companiile aeriene low cost operează cu timpi de întoarcere scurți, dacă supraîncălzești frânele, dai peste cap programul avionului.”

O a treia persoană a spus – “Cu toate acestea, oamenii care stăteau acolo cu siguranță stăteau acolo intenționat, în ciuda semnelor de avertizare și a semafoarelor. Nu poți fi rănit dacă nu stai acolo. Mă bucur să văd că avionul a aterizat în cele din urmă fără a face nicio pagubă.”

 

citește și...