Primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns în România chiar în ziua de Crăciun

25.12.2020, 14:04
Primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns în România chiar în ziua de Crăciun
foto: shutterstock

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că primele doze de vaccin COVID-19 ajung în România chiar în ziua de Crăciun. Prima tranșă de 10.000 de doze vor intra în România prin Vama Nădlac 2. 

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, zilele trecute, primul vaccin împotriva coronavirusului, cel produs de Pfizer și BioNTech. Primele doze de vaccin au ajuns în țara noastră în prima zi de Crăciun.

Acestea au fost preluate de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinurile vor fi depozitate în aceeași zi la Institutul medico-militar Cantacuzino, la o temperatură de -70 de grade Celsius.

Primele doze de vaccin anti COVID-19 au ajuns la noi în țară

Acțiuni legate de acest eveniment vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, scrie Mediafax.

Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică! În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcționa în fața noii tulpini, conform declarațiilor unui reprezentant al Agenției Europene.

A doua zi de Crăciun, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Spitalul a fost desemnat ‘Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19’. Prima persoană vaccinată va fi din rândul personalului medical.

Când va începe vaccinarea

Vaccinarea anti COVID-19 va începe oficial în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva virusului din China. 

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00. Următorul lot de vaccinuri va ajunge în România pe 28 decembrie. 150.000 de doze vor veni săptămânal în țară, scrie Antena 3.

În luna ianuarie urmează să ajungă în țară un alt lot de 600.000 de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea a 300.000 de români.

Până pe 25 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 612.373 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 530.308 pacienți au fost declarați vindecați. 15.023 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

citește și...