Ce spune Alexandru Rafila despre noile măsuri restrictive: ‘Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi’

07.10.2020, 11:51
Ce spune Alexandru Rafila despre noile măsuri restrictive: 'Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi'
Ce spune Alexandru Rafila despre noile măsuri restrictive: 'Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi'

Marți seară, 6 octombrie, prefectul Capitalei a anunțat că de miercuri, 7 octombrie, vor intra în vigoare noi restricții, în contextul creșterii masive a cazurilor de COVID-19 în România. Astfel, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide.

Gheorghe Cojanu a precizat că noile măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență a infectării cu coronavirus se va menține peste 1,5 la mie.

Alexandru Rafila, mesaj dur după noile măsuri restrictive

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a comentat la Digi24 despre noile măsuri restrictive impuse de autorități pentru perioada următoare. Medicul a ținut să precizeze că doar timpul va demonstra dacă aceste restricții își vor face efectul.

‘Numai timpul ne va demonstra și o să vedem peste o săptămână, două dacă această creștere se stabilizează și eventual începe să scadă numărul de cazuri. Acela va fi momentul adevărului, trebuie să vedem efectul măsurilor în viața reală. Trebuie să înțelegem că și oamenii au o limită de tolerabilitate. Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi. Mai degrabă convingerea și parteneriatul cu oamenii este acela care poate să rezolve o problemă’, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Mai mult de atât, profesorul Alexandru Rafila a mai declarat că utilizarea măștilor în spații deschise se va realiza dacă oamenii înțeleg pericolul

‘Nu poți să pui pe cineva să urmească populația, ca să vadă cine poartă mască și cine nu. Trebuie să existe colaborarea populației și specialiștii de la Grupul de Comunicare Strategică probabil că ar trebui să lucreze mai intens pe zona de comunicare și explicare’, a mai adăugat acesta.

Restricții în București începând de miercuri, 7 octombrie

‘Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred ce cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală’, a anunțat prefectul Capitalei, mai notează Digi24. 

citește și...