Ce se va întâmpla cu testele de coronavirus dacă numărul cazurilor noi va crește. Alexandru Rafila a făcut anunțul

06.09.2020, 14:30
Ce se va întâmpla cu testele de coronavirus dacă numărul cazurilor noi va crește. Alexandru Rafila a făcut anunțul
Ce se va întâmpla cu testele de coronavirus dacă numărul cazurilor noi va crește. Alexandru Rafila a făcut anunțul

În perioada următoare, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus ar putea crește. Conform epidemiologilor, toamna vine cu cifre mari în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a ținut să facă unele precizări despre datele ce vor fi raportate în următoarea perioadă.

Numărul cazurilor noi va crește

El a ținut să explice că numărul de solicitări pentru testare a celor care urmau să plece în vacanță va scădea. Drept urmare, vor rămâne doar cei care se testează potrivit definițiilor de caz, stabilite legal.

‘Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive). Dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial, ci pentru că ai mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică’, a declarat profesorul Rafila, la Digi24.

Duminică, 6 septembrie, încă 1150 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce 43 de pacienți au decedat. Bilanțul total a ajuns la 3.893 de persoane decedate.

Ce spune Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a declarat că doar 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi, iar la nivel național, 6% din populație a fost imunizată după infectarea cu virus.

‘Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%.

Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică.

Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, alții într-un titlu mic, iar alții nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boală’, a declarat Ministrul Sănătății, la Europa FM.

citește și...