Ce se va întâmpla cu femeia care primește 15 lei pensie. Ministrul Muncii a făcut anunțul

03.11.2020, 14:38
Ce se va întâmpla cu femeia care primește 15 lei pensie. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Ce se va întâmpla cu femeia care primea 15 lei pensie. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Povestea tristă a femeii din Alba care trăiește cu o pensie de doar 15 lei pe lună a devenit virală pe internet. Tanti Fica, în vârstă de 76 de ani, locuiește singură într-un cătun montan, Ceru Băcăinți.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că bătrâna va beneficia de un venit mai mare pe viitor. Ea a mai declarat că pensia de urmaș pe care o are în prezent nu i-a fost actualizată.

Violeta Alexandru s-a interesat de femeia cu 15 lei pensie

Violeta Alexandru a spus că a fost o eroare de calcul în stabilirea venitului de urmaș. De ani buni, femeia încasa 15 lei pe lună de la stat. Ministrul Muncii a luat legătura cu reprezentanții Casei de Pensii Alba și a anunțat că greșeala va fi remediată.

‘Principala problemă a sistemului public este că nu asumă greșelile. Evaluarea funcționarilor se face mult prea formal ca oamenii să simtă că activitatea lor se bazează pe indicatori de performanță. În mandatul meu, au ținut pasul cu mine doar câțiva manageri de instituții din coordonarea ministerului. Sunt oameni cărora le-am spus că doresc să știu în primul rând greșelile, că vreau să își asume ceea ce nu merge ca să corectăm. Ei au făcut performanță. Nu toți! Cei care nu pot, nici nu recunosc, au alte preocupări, îi vezi din prima. Sunt supraviețuitorii sistemului, sub protecția unei legi a funcționarilor publici/a unei jurisprudențe în justiție.

Și mie mi s-a întâmplat să greșesc în toată activitatea mea. Am greșit, am spus, am asumat, am propus soluții de rezolvare. Lucrurile nu se însănătoșesc în România dacă ascundem greșelile. Este de preferat să nu apară greșeli (mă refer la cele dintr-o eroare umană).Dar într-o instituție cum este Casa de pensii, de exemplu există și această posibilitate care trebuie să aibă un caracter excepțional’, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Tanti Fica nu este singurul caz

Tanti Fica nu este singura care primește o pensie atât de mică! O altă femeie din Mehedinți are un venit de urmaș de 3 lei. Elisaveta Stoican are 75 de ani și locuiește alături de fiul său, care nu lucrează.

‘Nu imi ajunge nici de paine pe saptamana, dar ce sa fac? Daca asa este legea. Sotul meu a lucrat pe la Baia Noua, dar putin a lucrat, ca venea vara aici ca sa facem casa. Aveam vite, copiii erau mici. Nu s-a interesat ca el a muncit cu varnita mult, a avut autorizatie, dar nu a cautat, nu a umblat sa-si faca pensie mai mare. Pensia asta a avut-o de la armata si de acolo a ramas cu 6 lei. Intai i-au dat cinci lei, pe urma i-au dat sase lei si daca el a murit eu am ramas cu 3 lei, pensie destula’, povestea bătrâna, pentru stirileprotv.

citește și...