Ce se întâmplă cu Sorina Săcărin la un an de când a fost adoptată în SUA!

22.06.2020, 13:10
Ce se întâmplă cu Sorina Săcărin la un an de când a fost adoptată în SUA!
Ce se întâmplă cu Sorina Săcărin la un an de când a fost adoptată în SUA!

În urmă cu un an, cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă luată cu forța de o procuroare din casa asistenților maternali, șoca o țară întreagă. Fetița de etnie romă a fost adoptată de o familie din SUA, iar viața ei s-a schimbat radical.

Sorina Săcărin trăiește acum fericită în America, după ce a fost luată de ‘mascați din familia celor doi asistenți maternali din Mehedinți.

Sorina Săcărin s-a adaptat rapid la viața din America

Recent, mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, a făcut dezvăluir cum s-a adaptat micuța la viața din SUA. Aceasta merge la o școală de muzică și duce o viață liniștită departe de România. În plus, Sorina a învățat destul de rapid limba engleză și se descurcă foarte bine la școală.

‘După un an, mă uit cu detașare la toată tevatura prin care am trecut. Avem foarte mulți prieteni și multe rude în România, care au fost șocați să vadă prin ce am trecut și au suferit împreună cu noi. De dragul lor și al multor oameni de bun-simț din România, sperăm să se schimbe lucrurile, așa încât nici un copil adoptat și nici o familie adoptivă să nu mai treacă vreodată printr-o astfel de situație. I s-a schimbat lumina din priviri, este încrezătoare, curajoasă, știe că orice încearcă să realizeze, noi suntem aici să o susținem’, a spus Ramona Săcărin, pentru Newsweek.

Asistenta maternală s-a împotrivit adopției

Povestea adopției fetiței a început în 2018, când un cuplu de români stabiliți în America au început demersurile pentru a o înfia pe Sorina. După luni bune de procese, instanța a stabilit ca fetița să meargă la familia Săcărin. Cea care s-a împotrivit a fost asistenta maternală în grija căreia a stat Sorina de la vârsta de 3 ani, Mariana Șărămăt.

Femeia a acuzat familia adoptivă a Sorinei că vor să facă trafic de organe. Mariana Șărămăt depusese chiar și o plângere penală.

‘Soții Săcărin au deja o fetiță de o vârstă apropiată de cea a Sorinei, fetiță care, chiar de la prima vedere, relevă existența unor afecțiuni (ce nasc suspiciunea faptului că scopul adopției internaționale a minorei Lucan Sorina este de fapt acela al traficului de minori în vederea traficului de organe)’, se arată în plângerea penală făcută de asistenta maternală.

citește și...