Sorina, fetița adoptată în SUA, ar putea reveni în țară. Familia Șărămăt nu renunță la copilă

04.06.2020, 14:50
Sorina, fetița adoptată în SUA, ar putea reveni în țară. Familia Șărămăt nu renunță la copilă
Sorina, fetița adoptată în SUA, ar putea reveni în țară. Familia Șărămăt nu renunță la copilă

Cazul Sorinei, fetița din Mehedinți adoptată de o familie de români stabilită în SUA, revine în actualitate! Familia Șărămăt, cea care a crescut-o 8 ani pe copilă, speră să primească un răspuns favorabil din partea Tribunalului București, acolo unde au contestat adopția.

Fetița din Baia de Aramă a fost luată de la familie în vara lui 2019, în urma unui scandal imens. Acum, familia Șărămăt așteaptă ca decizia Tribunalului București să le dea câștig de cauză, scrie playtech.ro.

Sorina a fost adoptată în vara lui 2019

Micuța Sorina a fost adoptată în 2019 de familia Săcărin, care locuiește în America. La finalul anului trecut, Tribunalul București a decis redeschiderea procesului privind anularea adopției, din cauza faptului că la dosar au fost depuse acte false.

Avocatul familiei Șărămăt a făcut și primele declarații în acest sens.

‘În primul rând, este acțiunea formulată de către soții Șărămăt privind constatarea nulității adopției. Cauza e înregistrată pe rolul Tribunalului București. În primă instanță. Dacă nu erau șanse, nu mai eram angajat în cauză. Nu m-am angajat niciodată într-o cauză în care nu cred. Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut întotdeauna de lucru. Nu îmi trebuie dosare.

Dar, vedeți, fiind de la început în cauza aceasta, știu acum tot, toate falsurile și toate neregulile. Nu mai pot să renunț. Nu mă lasă conștiința. Apoi, mai este dosarul penal de la S.I.I.J., unde au fost confirmate falsurile despre care tot vorbesc. Este evident că cei responsabili, în principal funcționari ai D.G.A.S.P.C. Mehedinți, vor fi trimiși în judecată’, a declarat avocatul Victor Dumitrică.

Sorina trăiește în America de anul trecut

Sorina a părăsit țara pe 21 iulie, după ce Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina să nu poată părăsi ţara.

Micuța a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul șocant a fost filmat de apropiații familiei Șărămăt. Pe filmarea respectivă se vedea cum fetița plângea și striga că nu vrea să plece, în timp ce procurorul trăgea de ea şi încerca să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

După ce a ajuns în America, Sorina le-a transmis un mesaj asistenților maternali care au crescut-o.

‘Doamna şi domnul Mariana şi Vasile Şărămăt, Mulţumesc că m-aţi crescut până la 8 ani. Sunt bine în familia asta, ei mă iubesc, şi eu pe ei îi iubesc. Mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, am haine, mă îmbrac frumos, profesoarele la şcoală sunt foarte drăguţe, şcoala e foarte bine, fac pian, fac înot, fac gimnastică, îi iubesc pe ei şi ei pe mine.

Mă cheamă şi pe mine Săcărin şi vă rog să nu mai ziceţi prostii. Dacă nu mai ziceţi prostii, o să venim la voi în România, în vizită’, este mesajul Sorinei.

citește și...