Ce se întâmplă cu rochiile de scenă ale Corneliei Catanga. ”Le adusese să le modificăm”

28.03.2021, 10:37
Ce se întâmplă cu rochiile de scenă ale Corneliei Catanga. ”Le adusese să le modificăm”
Ce se întâmplă cu rochiile de scenă ale Corneliei Catanga. ”Le adusese să le modificăm”

Sonia Trifan a explicat ce se întâmplă cu rochiile de scenă ale celei care a fost cântăreața de muzică lăutărească Cornelia Catanga.

Creatoarea de modă Sonia Trifan i-a realizat de-a lungul anilor mai multe ținute de scenă Corneliei Catanga. Aceasta a explicat, pentru impact.ro, că a rămas cu multe rochii care i-au aparținut regretatei artiste. ”Noi avem foarte multe rochii de-ale ei. Când era un plic mai plinuță mi le adusese să le modificăm și noi acum le avem în atelier. O să le păstrez ca pe cel mai de preț lucru pe care eu îl am în atelier. Când o să am un magazin mai mare decât acum probabil o să le înrămez și o să le pun acolo cu o frumoasă dedicație, că au fost ale Corneliei Catanga, cea mai mare stea a muzicii lăutărești”, a explicat Sonia Trifan.


Creatoarea de modă a mai dezvăluit că alesese două rochii care îi plăceau Corneliei Catanga cu gândul să le ducă familiei acesteia pentru a fi îmbrăcată pe ultimul drum cu una dintre acestea. ”Aseară, pe la 21, când am plecat din magazin, pusesem mâna pe două dintre rochiile ce ştiam că îi plăceau foarte mult. Îmi şi spusese acum două săptămâni în urmă că a slăbit, că poate să intre în orice rochie a mea şi chiar pusesem mâna pe două dintre rochii şi mă gândeam că astăzi (n.r. ieri) când o să o dea acasă ca o să poată familia să o pregătească pentru depunerea ei la capelă. Mă gândeam să duc cele două ţinute şi să aleagă domnul Pădureanu sau Alex… Pentru mine ar fi fost cea mai mare bucurie – să poată să plece dincolo îmbrăcată cu una dintre rochiile care îi plăceau foarte mult şi să merg acolo să o însoţesc într-un fel sau altul. A fost o foarte mare durere pentru mine”, a mai spus Sonia Trifan.

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani

Cornelia Catanga, cântăreața de muzică lăutărească, a murit, vineri 26 martie 2021, la vârsta de 63 de ani, din cauza COVID-19, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București în cursul zilei de joi, fiind infectată cu SARS-CoV-2, în stare gravă, adusă de o ambulanță. Din cauza stării critice și a comorbidităților, Cornelia Catanga a murit, vineri dimineața, în jurul orei 4.

Cornelia Catanga a fost înmormântată sâmbătă, 27 martie 2021 la Cimitirul Ghencea 1, după protocol Covid.

citește și...