Ce pensie umilitoare avea Benone Sinulescu, după decenii întregi în care a cântat pentru România! Dacă ar fi trăit doar cu acești bani ar fi avut o bătrânețe amărâtă

18.11.2021, 18:27
Ce pensie umilitoare avea Benone Sinulescu, după decenii întregi în care a cântat pentru România! Dacă ar fi trăit doar cu acești bani ar fi avut o bătrânețe amărâtă
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. 'Are mai multe afecțiuni'

Benone Sinulescu încasa o sumă modestă și neașteptată, după 50 de ani de activitate pe scenă. Artistul primea o pensie sub 2.000 de lei din partea statului român.

Chiar daca avea o carieră longevivă, de mai bine de 50 de ani, pensia lui a fost una extrem de modestă, spre marea surprinderea a multora.

Solistul încasa lunar 1.600 de lei, venitul lui fiind rotunjit și de o sumă din partea statului, în valoare de 1.100 de lei. Așadar, interpretul de muzică populară ajungea lunar la suma de 2.700 de lei.

Benone Sinulescu, onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a

În anul 2002, Ion Iliescu i-a oferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”, iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Celebrul cântăreț de muzică popular Benone Sinulescu a luat o decizie radicală în urmă cu ceva timp, când a decis să renunțe treptat la aparițiile televizate. Artistul a părăsit Capitala în urmă cu câțiva ani, împreună cu soția sa și s-a mutat la Buzău.

Benone Sinulescu, pensie modestă, însă o avere impresionantă

Benone Sinulescu a strâns până la vârsta de 84 de ani o avere impresionantă. Artistul şi-a făcut testamentul încă din 2014. Nea Beni deține mai multe case, cumpărate din banii câștigați în cei peste 65 de ani de carieră.

Interpretul de muzică populară deține mai multe case pe care le-a cumpărat. Solistul are o proprietate în zona Panduri, aproape de Hotel Marriott, achiziționată înainte de a pleca din Capitală. De asemenea, acesta mai deține câteva garsoniere, pe care le închiria în mod regulat.

Benone Sinulescu şi-a reparat şi conservat casa părintească din comuna Siriu, judeţul Buzău Mai mult decât atât, solisul a achiziționat și în Arad o vilă cu două etaje și cu mai multe camere.

Marele cântăreț de muzică populară obișnuia să glumească despre averea strânsă, comparându-se cu Adrian Năstase.

“Mi se spune Nea Beni, şapte case, mai tare ca Adrian Năstase. Așa se lăuda el, prietenilor, la petreceri!”, au declarat apropiații marelui cântăreț de muzică populară, pentru artistul impact.ro

Cine moștenește averea

În 2014, Benone Sinulescu a declarat că și-a făcut deja testamentul. După decesul lui toată averea va fi moștenită de soție.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din București, Buzău şi din Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, declara artistul pentru “Ring”.

Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani, la spital, în urma unei pneumonii. Marele cântăreț de muzică populară se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50.

Citește și: Cine este, de fapt, Elena, soția lui Benone Sinulescu! Unde a cunoscut-o și cum a avut grijă de el până în ultima clipă

citește și...