Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA? Suma depășește orice imaginație

27.07.2021, 11:11
Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA? Suma depășește orice imaginație
Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA? Suma depășește orice imaginație

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară de la noi din țară, dar și din străinătate. De ani buni, artista a ales să plece peste Ocean și s-a stabilit la Los Angeles. 

Deși este plecată din România, Maria Ciobanu primește de la statul român o pensie umilitoare: 1.200 de lei. Această sumă nu i-ar fi ajuns niciodată să ducă un trai de viață decent.

Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA

Însă Maria Ciobanu nu se poate plânge. De la țara adoptivă, primește lunar suma de 1.000 de dolari. Maria Ciobanu are cetățenie americană.

Maria Ciobanu a revenit recent în România, după cinci ani de pauză și spune că are de gând să rămână mai mult timp în țara natală. Ea nu mai venise din anul 2016, de când s-a retras definitiv din muzică.

„Nu vă interesează pe voi acest lucru, cât iau pensie, dacă iau pensie, dacă o pierd că mă mut aici (n.r – România). Eu trăiesc acolo alături de copiii mei. Nu se pune vorba despre bani. Sunt sănătoasă, sunt bine, sunt puțin obosită de pe drum dar în rest sunt bine. Nu am venit pentru niciun spectacol, nu mai cânt de ceva ani, toată lumea știe. Am venit la pământul meu de acasă, de aici sunt eu”, a declarat Maria Ciobanu pentru Impact.ro. 

Maria Ciobanu și-a făcut testamentul

Maria Ciobanu, una dintre cele mai îndrăgite și apreciate artiste din România, și-a făcut testamentul, împărțindu-și averea între copii și nepoți.

Interpreta de muzică populară deține o avere de 2 milioane de euro, dar și trei vile în Capitală, câteva apartamente, terenuri și bijuterii de peste 100.000 euro.

Fiul său, Ionuț Dolănescu, va rămâne cu locuința din America, în timp ce bijuteriile vor merge la surorile lui, Leontina și Camelia, cu condiția ca fetele să nu le vândă după decesul său, după cum au declarat surse din apropierea artistei pentru playtech.ro.

“Dânsa a văzut multe la viața ei și știe că principalul motiv de ceartă între neamuri sunt banii. Chiar și între frați. Tocmai de aceea, ea a vrut ca totul să fie clar încă de pe acum. A stabilit cu fiecare dintre ei ce va primi. Ionut va rămâne cu vila din America, printre altele.

Bijuteriile vor rămâne surorilor, Leontina și Camelia. Doamna Maria a pus condiție ca fetele să nu le vândă. Ținutele populare, la fel. Apartamentele le-a împărțit între nepoți. Drepturile pentru melodii se vor împărți în mod egal. Așa, toată lumea este mulțumită, iar dânsa are certitudinea că frații nu vor avea de la ce să se certe”, a spus sursa menționată mai sus.

citește și...