Ce eficacitate au vaccinurile Pfizer și Moderna și care sunt șansele de infectare după rapel

06.04.2021, 11:02
Ce eficacitate au vaccinurile Pfizer și Moderna și care sunt șansele de infectare după rapel

În prezent, vaccinurile dezvoltate de Pfizer și Moderna au arătat o eficacitate de 90% în rândul persoanelor care au primit ambele doze, conform datelor publicate de Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Dr. Rochelle Walensky a ținut să precizeze că administrarea ambelor doze de vaccin este foarte importantă, mai ales că apar tot mai multe tulpini agresive de COVID-19, scrie NBC News.

Cele mai recente studii efectuate în Israel au arătat o eficacitate de 97% a vaccinului Pfizer în prevenirea Covid-19. Pe de altă parte, la două săptămâni de la rapel, riscul de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut cu 90% în rândul participanților la studiu.

Te poți infecta după rapel?

Conform sursei menționate mai sus, vaccinarea a oferit o imunitate bună și după prima doză, reducând infectările cu 80%. Se pare că administrarea a celor două doze de vaccin oprește îmbolnăvirile, dar și infecția asimptomatică.

Recent, Franța a anunțat că va începe producția de vaccinuri anti-COVID.

“Producţia va începe în această săptămână, mai exact miercuri, la Delpharm, în fabrica sa din Saint-Remy-sur-Avre (oraş din nord-vestul Franţei, n.r.), pentru compania germană BioNTech”, partenerul grupului farmaceutic american Pfizer’, a anunţat ministerul francez, scrie AFP.

“Vor începe cu producţia unor loturi-test într-o primă fază, pentru a se asigura că totul este conform standardelor de calitate aşteptate, apoi vor trece cât mai rapid posibil la producţia de loturi comerciale”, a mai precizat ministrul.

Franța va produce primele doze de vaccin proprii

Se preconizează că până la sfârșitul anului cel puţin 250 de milioane de doze ar putea ieşi din fabricile franceze. Compania suedeză Recipharm va produce vaccinuri pentru compania americană Moderna “începând de la jumătatea lunii aprilie”, în fabrica sa din Monts, o localitate din vestul Franţei.

Grupul francez Sanofi va produce pentru Janssen – filială a grupului Johnson & Johnson – vaccinul său anti-COVID-19 în uzina din Marcy-l’Etoile, un oraş din sud-estul Franţei.

“Când punem toate aceste lucruri cap la cap, ajungem la cel puţin 250 de milioane de doze care vor ieşi din fabricile franceze până la sfârşitul anului, cumulat”, a mai adăugat ministerul francez.

În Franța, peste 9,3 milioane de rezidenţi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 3,1 milioane de rezidenţi au primit deja şi dozele de rapel.

citește și...