Ce artist român a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă. ”A ascultat și plângea”

24.08.2021, 17:01
Ce artist român a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă. ”A ascultat și plângea”
Ce artist român a făcut-o pe Elena Ceușescu să plângă. ”A ascultat toate cele 16 strofe și plângea”

Elena Ceaușescu, cea care a fost soția dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a fost în lacrimi la un eveniment. Un cunoscut cântăreț de muzică populară a interpretat o romanță care a făcut-o pe Elena Ceușescu să plângă. ”A ascultat toate cele 16 strofe și plângea” , a dezvăluit celebrul artist despre experiența respectivă.

Binecunoscutul interpret de muzcă populară Gheorghe Turda, în vârstă de 73 de ani, are o carieră impresionantă. De-a lungul anilor, acesta a cântat pe mari scene, dar a participat și la diverse evenimente, de la care are numeroase amintiri. Una dintre acestea este lagtă de fostul dictator comunist Nicolae Ceușescu și de soția acestuia, Elena Ceușescu.

Gheorghe Turda a fost invitat să cânte la aniversarea de 60 de ani a lui Nicolae Ceaușescu. melodia interpretată de artrist a făcut-o să lăcrimeze pe Elena Ceușescu.

Ce artist român a făcut-o pe Elena Ceușescu să plângă. ”Mi-a fost tare frică, dacă greșeam vreun vers riscam să mă scoată din toate spectacolele”

“Am fost invitat la ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, când a împlinit 60 de ani, a fost un eveniment la Romexpo. M-am dus îmbrăcat nu în costum de muzică populară, ci în frac, așa era eticheta. Elena Ceaușescu m-a pus atunci să cânt romanța ”A venit aseară mama”, cu versuri emoționante: A venit aseară mama, din sătucu-i de departe,/ Ca să-și vadă pe feciorul, astăzi domn cu multă carte/, A bătut sfios la ușă, grabnic i-am ieșit în prag/, Mi s-a umezit privirea, de iubire și de drag!”, a povestit Gheorghe Turda pentru impact.ro.

”A avut o răbdare de fier, a ascultat toate cele 16 strofe și plângea. Și-a certat și fiul preferat, pe Nicușor, pe motiv că acesta a vrut să întrerupă momentul artistic, care i s-a părut cam trist. I-a zis ”Taci, Nicule!”. Mi-a fost tare frică, dacă greșeam vreun vers riscam ca Elena Ceaușescu să mă scoată din toate spectacolele, să nu mai apar nici la televizor, așa se întâmpla pe atunci cu toți marii artiști”, a adăugat interpreetul de muzică populară.

citește și...