Ce amendă a primit George Buhnici după declarațiile controversate pe care le-a făcut. Ce a comentat acesta

01.09.2022, 11:30
Ce amendă a primit George Buhnici după declarațiile controversate pe care le-a făcut. Ce a comentat acesta
Ce amendă a primit George Buhnici după declarațiile controversate pe care le-a făcut

Fostul prezentator TV George Buhnici, în vârstă de 41 de ani, a făcut declarații scandaloase, în vara acestui an, la adresa felului în care se prezintă unele femei la plajă. Acesta a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 20.000 de lei. După ce s-a aflat că a fost amendat, Georrge Buhnici a făcut câteva declarații.

George Buhnici a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 20.000 de lei după declarațiile scandaloase pe care le-a făcut la adresa femeilor care apar la plajă.

Potrivit stiripesurse.ro, hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor şapte membri. Conform aceleiași surse, CNCD a transmis că “afirmaţiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor, în cadrul emisiunii TV ”XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate umană”.

Ce amendă a primit George Buhnici după declarațiile controversate pe care le-a făcut. ”Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc?”

După ce a aflat despre amenda pe care a primit-o, George Buhnici a transmis un mesaj video pe canalul său de YouTube. ”Împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. M-am înșelat. Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a ținit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii”, a spus acesta, citat de spynews.ro.

”Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez. Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos, e foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant prin munca mea. Mai ales în ultimii ani am adunat zeci de ore de interviuri despre aceste probleme cu care mă confrunt și eu. Pentru că obezitatea nu discriminează pe bază de gen. Lucrez în fața publicului ca jurnalist de 25 de ani, am cazierul curat, deși am fost chemat de suficiente ori în instanță de traficanți, bișnițari sau politicieni corupți. Am fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în cariera mea. Dar am rămas integru”, a adăugat George Buhnici.

Declarația cu care George Buhnici a provocat un imens scandal

George Buhnici a provocat un imens scandal cu declarațiile pe care le-a făcut în luna iulie a acestui an. Prezent la festivalul Neversea împreună cu soția sa, Lorena, George Buhnici și-a dat cu părerea despre aspectul fizic al femeilor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie cu celulită şi vergeturi. „Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a spus el la o emisiune TV.

”Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”, a mai comentat acesta.  În urma declarațiilor făcute de George Buhnici, criticul de modă Iulia Albu a luat atitudine și a transmis un mesaj categoric la adresa fostului prezentator TV.
citește și...