Ce a povestit Oana Zăvoranu despre Tamara Buciuceanu! Cele două au fost vecine

16.10.2019, 12:14
Ce a povestit Oana Zăvoranu despre Tamara Buciuceanu! Cele două au fost vecine
Ce a povestit Oana Zăvoranu despre Tamara Buciuceanu

Vestea că Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață a întristat pe toată lumea ieri. Numeroase vedete și-au amintit cu drag de marea actriță, printre acestea fiind și Oana Zăvoranu, care a scris un mesaj spumos. 

„Zăvo” a dezvăluit că a fost vecină cu Tamara Buciuceanu ani întregi, cele două locuind chiar pe aceeași stradă. Oana și-a amintit, melancolică, câteva întâmplări din copilăria sa, legate de „Doamna comediei românești”. 

Ce a povestit Oana Zăvoranu despre Tamara Buciuceanu

„Mă cățăram pe gard și apoi în pom și-i furam cireșele. Mă alerga și mă bătea cu umbrela sau cu bastonul, depinde ce avea la îndemână. Pentru două cireșe am luat o bătaie cu umbrela soră cu moartea. Dar nici eu nu tăceam. I-am zis odată: ‘Nu-ți ajung cireșele? Le iau și eu pe alea de pe jos! Și atunci mai rău mi-am luat-o. ‘O obraznică și o hoață ești! Ce dacă sunt pe jos? Sunt ale mele!, așa îmi zicea și mă alerga”, a mărturisit Oana.

Tamara Buciuceanu a murit ieri, la vârsta de 90 de ani. Actrița era internată de pe 3 octombrie la Spitalul Elias, cu probleme cardiace. 

Anul trecut, la aniversarea a peste 65 de ani de la debutul ei pe scenă, „Doamna comediei românești” a transmis un mesaj emoționant: „Să știți că bucuria mea de astăzi este că nu m-ați uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-ați aplaudat 65 de ani, înseamnă că ați înţeles ce am vrut să spun pe scenă”.

„Când nu veţi mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veţi întreba atunci unde-o fi plecat Tamara?”, a mai spus marea actriță.

citește și...