Ce a declarat presupusul ucigaș al lui Emi Pian la audieri: ‘Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă’

08.08.2020, 12:09
Ce a declarat presupusul ucigaș al lui Emi Pian la audieri: 'Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă'
Ce a declarat presupusul ucigaș al lui Emi Pian la audieri: 'Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă'/ foto: captura digi24

Emi Pian, șeful clanului Duduianu, a murit în urmă cu câteva zile în urma unei răfuieli sângeroase între membrii clanului rival. Incidentul a avut loc în cartierul Giulești din Capitală din cauza unui joc de barbut.

La scurt timp după încăierare, interlopul a ajuns înjunghiat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Emi Pian, pe numele adevărat Florin Mototolea, a murit din cauza secționării arterei femurale.

Presupusul criminal al lui Emi Pian este Ciprian Gheorghe, zis „Napy”. Tânărul se află în custodia poliției, însă are nevoie în continuare de îngrijire medicală. El a fost externat de la Spitalul Elias. Despre Ciprian Napy se știe că organiza jocuri ilegale de noroc.

Presupusul ucigaș al lui Emi Pian se apără

Agresorul este acuzat de omor, iar în fața autorităților a declarat că a fost prezent la conflictul dintre clanuri, dar că nu își aduce aminte pe cine a tăiat.

‘Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă, a vrut să îmi cureţe viaţa! Nu l-am omorât eu.”, a declarat suspectul, în fața sediului Poliţiei Capitalei, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, Ciprian Napy a mai mărturisit că a fost vorba de autoapărare. În seara crimei, de la un împrumut la jocul de barbut, scandalul a degenerat între cele două clanuri interlope.

Potrivit martorilor, Ciprian Napy ar fi fost tăiat şi pus la pământ de oamenii lui Emi Pian. Atunci l-ar fi înjunghiat pe Emi Pian. Suspectul are 26 de ani şi avea cazierul curat.

Ce spune familia lui Emi Pian

Finul lui Emi Pian a mărturisit că familia acestuia nu se va răzbuna pe cel care l-a omorât pe temutul interlop.

‘Poliţia să îşi facă datoria faţă de noi, suntem cuminţi, poliţia e aici. Noi ne-am speriat, nu vrem să se facă ură de rasă la noi, că suntem romi. Să putem să stăm la priveghi, ne-a şocat câtă poliţie vine, că ne răzbunăm, niciodată.

Dvs şi poliţia aveţi dreptate, nu s-a mai ţinut cont, ne pare rău, am plâns, am urlat cu masca, nu putem, că nu suntem câini, credem, că avem şi noi copii, suntem îndureraţi, poliţia să îşi facă datoria, să ne lase.

E prea multă poliţie, Emi nu e de temut, a fost cuminte, nu îi plăceau discuţiile, uitaţi unde s-a ajuns. Poliţia să îşi facă datoria, nu e niciun plan de răzbunare, nu ştim ce s-a întâmplat, nu ştim nimic’, a spus finul lui Emi Pian, la România TV.

Familia interlopului susține că va amâna înmormântarea lui Emi Pian până când tatăl lui va fi lăsat să iasă din penitenciar pentru a-și conduce pe ultimul drum băiatul.

Marcel Vela a intervenit

Cu toate acestea ministrul Marcel Vela a precizat că desfăşoară ample acţiuni pentru destructurarea clanurilor interlope.

‘Am un mesaj pentru clanurile interlopilor: suntem cu ochii pe voi. Ne dorim cu toţii o ţară normală, în care să ne creştem copiii în siguranţă, în care să nu ne fie frică să ieşim pe stradă şi sunt convins că împreună vom reuşi să avem o Românie sigură şi aşa să o predăm generaţiilor viitoare’, a transmis Vela, într-o declaraţie la sediul MAI, vineri, 7 august.

 

citește și...