Câți bani câștigă femeile de la Manchester United în comparație cu echipa masculină. Diferența este colosală

10.08.2022, 16:31

A fost dezvăluit decalajul salarial uluitor dintre jucătorii și jucătoarele de la Manchester United. Echipa feminină a lui Marc Skinner a terminat pe un impresionant loc patru în sezonul trecut al WSL, la 14 puncte de câștigătoarea Chelsea. Care a fost cel mai mic salariu săptămânal.

Dar există o diferență uriașă de salarizare în comparație cu bărbații, care au reușit să termine doar pe locul șase în Premier League în sezonul trecut, la 35 de puncte de Man City.

Un studiu realizat de BBC în această lună a arătat că o jucătoare medie din WSL câștigă 47.000 de lire sterline pe an – aproximativ 900 de lire sterline pe săptămână. Între timp, vedeta masculină medie din Premier League câștigă 60.000 de lire sterline pe săptămână, transmite The Sun.

Câți bani câștigă sportivele de la Manchester United

La United, The Telegraph susține că majoritatea vedetelor feminine încasează între 50.000 și 90.000 de lire sterline în fiecare an, ceea ce înseamnă un salariu mediu anual de 70.000 de lire sterline.

În ceea ce privește salariul săptămânal, acesta se ridică la doar 1.350 de lire sterline.

Care a fost cel mai mic salariu săptămânal

Asta în ciuda faptului că patru jucătoare de la Utd au câștigat Cupa Mondială cu Anglia – portarul Mary Earps, mijlocașul Ella Toone, plus atacanta Alessia Russo și noua achiziție Nikita Parris.

În comparație cu cifrele asigurate de echipa masculină neperformantă, este cu siguranță o nimica toată.

Cu excepția unei singure jucătoare, dintre toți așii care au fost titulari în înfrângerea din prima zi a lui United în Prem, în fața lui Brighton, cel mai mic salariu săptămânal din echipă a fost de 120.000 de lire sterline.

Între timp, peste 200 de mii de lire sterline pe săptămână sunt înmânate lui Marcus Rashford și Bruno Fernandes. Iar Raphael Varane, Jadon Sancho și David De Gea au salarii mult peste 300k£. În ceea ce-l privește pe aspirantul Ronaldo, acesta încasează 480.000 de lire sterline în fiecare săptămână.

Salariul mediu săptămânal al jucătorilor lui Manchester United

Asta înseamnă că salariul mediu săptămânal al jucătorilor lui Man United se ridică la 173.000 de lire sterline.

Asta înseamnă cu 171.650 de lire sterline mai mult în fiecare săptămână, în medie, decât femeile lui United.

În altă ordine de idei, un raport al guvernului privind diferențele salariale între femei și bărbați la Man Utd pentru 2021/22 a constatat că salariul mediu orar al femeilor este cu 86,1% mai mic decât cel al bărbaților.

Iar plata medie a bonusurilor a fost, de asemenea, cu 66,8% mai mică decât cea a bărbaților.

citește și...