Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID până acum în România

16.01.2021, 09:55
Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID până acum în România
Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID până acum în România

Continuă campania de vaccinare împotriva coronavirusului în țara noastră, cu cea de-a doua etapă.

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID din România, dedicată exclusiv personalului medical, s-a desfășurat până la 14 ianuarie, dar va continua până la sfârșitul lunii, în paralel cu etapa a doua, care a început vineri, 15 ianuarie. Până la 15 ianuarie, 168.705 cadre medicale se vaccinaseră deja din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa 1, relatează Digi24. Până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane din etapa 1. Prima etapă de vaccinare a început la data de 27 decembrie 2020.

Începând din 15 ianuarie, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația eligibilă pentru etapa a II-a, campania de vaccinare se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din etapa I. Vineri, 15 ianuarie 2021, a început și etapa a doua a campaniei de vaccinare din România, dedicată persoanelor de peste 65 de ani, celor aflate în evidență cu boli cronice și angajaților din domenii sociale și economice esențiale. În prima zi a etapei a doua, a fost însă un număr impresionant de înscrieri. Aproape 200.000 de români s-au înscris chiar în prima zi a campaniei.

Președintele României s-a vaccinat vineri

Printre persoanele care s-au vaccinat vineri, 15 ianuarie, s-a numărat și președintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele României, Klaus Iohannis,  s-a imunizat anti-COVID, vineri, la ora 10.00, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a declarat liderul de la Cotroceni.

În România au fost confirmate, până acum, 688.270 de infectări cu noul coronavirus. În total, în România au murit 17.098 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat în data de 26 februarie.

citește și...