Cătălin Botezatu, despre perioada cât a stat în închisoare. Ce favoruri le făcea altor deținuți

13.09.2021, 17:05
Cătălin Botezatu, despre perioada cât a stat în închisoare. Ce favoruri le făcea altor deținuți
Cătălin Botezatu, despre perioada cât a stat în închisoare. Ce favoruri le făcea altor deținuți

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, în vârstă de 54 de ani, și-a amintit de una dintrre cele mai negre perioade din viața sa. Acesta a stat în închisoare în Italia. Despre acea perioadă a făcut Cătălin Botezatu declarații la emisiunea pe care Denise Rifai o moderează la postul de televiziune Kanal D. Acesta a explicat, printre altele, și ce favoruri le făcea unora dintre deținuți.

Designerul Cătălin Botezatu a stat o vreme la închisoare, în urmă cu 25 de ani. Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia pentru bancrută (faliment) frauduloasă și încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță, alături de cei mai temuți criminali și infractori.

Despre experiența prin care a trecut a făcut creatorul de modă dezvăluiri la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la postul de televiziune Kanal D. „Da, am făcut închisoare nevinovat. Am fost victima unui complot, al mafiei financiare. Am luat un singur credit de 500 de mii de dolari, pe care l-am garantat cu niște proprietăți enorme față de suma pe care o luasem. Nu i-am folosit. La momentul acela, atât eu cât și asociatul meu, aveam un imperiu în domeniul zootehnic și pentru că ne dezvoltam foarte rapid, oamenii de atunci au considerat că trebuie să ne închidă toate robinetele, inclusiv banii care veneau de afară, ca să ne forțeze să facem aceste credite.

Am luat acei bani, i-am garantat cu alte lucruri care însumau mult mai mult, după care banii i-am dat asociatului meu pentru a plăti aceste datorii către fermele noastre, pentru că mureau animalele de foame și asta era singura noastră soluție. Faptul că am plecat din țară, da, am plecat pentru că voiau să mă omoare la propriu. Am fugit după asociatul meu, care fugise din țară din același motiv. I-am ascuns copii la propriu, după care găsindu-mă în Danemarca a început un alt travaliu, pentru că și acolo o altă grupare a vrut să ne omoare pe malul Mării Baltice.

E incredibil ce s-a întâmplat. M-a predat poliției din Cremona, dorind să ajung în țară. Cu toate că imploram să fiu adus în țară, nu am fost adus la timp pentru că erau alegeri și într-un final s-a făcut făcut dreptate, în urma unui proces. Dar am rămas cu această coadă care mă bântuie și în zilele noastre”, a declarat Cătălin Botezatu, citat de wowbiz.ro.

Cătălin Botezatu, despre perioada cât a stat în închisoare. ”Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de unul care era arestat acolo”

Cătălin Botezatu a afirmat că a fost la un pas de moarte în închisoare. ”Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de unul care era arestat acolo, probabil și cu niște boli mintale. Din dorința de a sta departe de acești oameni, toată ziua ocupam terenul de tenis și cine își dorea să joace, să aibă un partener, juca tenis cu mine. La un moment dat, acestui individ i s-a pus pata pe mine. Mi-a spus că am monopolizat terenul de tenis, deși eu stăteam acolo doar să nu mă duc în altă parte, și a venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare. Am avut noroc că ceilalți oameni încarcerați de lângă terenul de tenis au sărit să mă ajute, pentru că obișnuiam să le fac diverse favoruri”, a mai povestit acesta, potrivit sursei mai sus-menționate.


Creatorul de modă a dezvăluit că a avut parte de protecția unor deținuți, pentru că îi ajuta să corespondeze cu persoanele dragi: „Le răspundeam la scrisori, în închisoare se scriu scrisori între încarcerați și iubite, amante, soții, și pentru că nu aveau mereu textele la ei, am început să le răspun în locul lor. Textele mele erau atât de profunde și pline de iubire încât răspunsurile doamnelor și domnișoarelor erau pe măsură. Au apreciat acest lucru și m-au ajutat foarte mult, m-au salvat. În închisorile de maximă siguranță, nu există abuzuri, acolo te taie pe față sau te omoară direct”.

citește și...