Cătălin Botezatu critică dur sistemul sanitar românesc, după ce s-a luptat cu cancerul: „Totul se cumpără, şi sănătatea”

09.11.2022, 12:54
Cătălin Botezatu critică dur sistemul sanitar românesc, după ce s-a luptat cu cancerul: „Totul se cumpără, şi sănătatea”
Cătălin Botezatu critică dur sistemul sanitar românesc, după ce s-a luptat cu cancerul: „Totul se cumpără, şi sănătatea”

În urmă cu mai bine de doi ani, Cătălin Botezatu a trecut prin momente dificile, după ce a fost depistat cu cancer. La vremea respectivă, medicii din Turcia i-au descoperit o tumoră la colon. Între timp, creatorul de modă a suferit mai multe intervenții chirurgicale dificile, însă acum se simte bine. 

Cătălin Botezatu s-a confruntat cu grave probleme de sănătate. Stilul de viață haotic și programul extrem de încărcat au făcut ca organismul designerului să cedeze, la un moment dat. Deși acum este vindecat total, el tot mai merge în Turcia, pentru a face analize din când în când.

Cătălin Botezatu nu a vrut să se trateze în spitalele din România

Invitat de curând în cadrul emisiunii Cristinei Șișcanu, Botezatu a explicat de ce nu a ales niciodată sistemul medical din România. În trecut, el a interacționat cu doctorii de la noi din țară, însă a rămas cu un gust amar.

„Sistemul sanitar din România e jale, chiar și în spitalele private. Dacă nu ai bani sau dacă nu ești cineva, mori. Cineva spunea că cu bani nu poți cumpăra nimic. Ba da, cu bani poți cumpăra absolut totul!”, a declarat, fără rețineri, celebrul designer.

Cum a aflat că are cancer

Cătălin Botezatu a avut mult de suferit din cauza problemelor de sănătate. Creatorul de modă a avut un șoc când medicii i-au spus că în spatele unei apendicite se ascundea o tumoră.

Invitat în cadrul unei emisiuni tv, el a făcut declarații dureroase despre momentele în care a aflat că are cancer.

„Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă. Specialistul turc mi-a propus să ma supună unui test ecograf foarte performant unde a descoperit că am o formă mai ciudată de apendicită.
M-am operat în România, și aici au descoperit că, de fapt, în spatele apendicului era o tumoră. Mi-au spus că e cancer. Tratamentul de după l-am urmat în Turcia, acum sunt vindecat, am urmat un tratament care încă în România se face empiric!”, declara Cătălin Botezatu la tv, în urmă cu ceva timp.

Când treci prin 5 operații legate de un cancer, nu cred că este ușor. Pe lângă operațiile inițiale, am mai făcut o operație pentru că doctorii s-au speriat, au crezut că s-a mai întamplat ceva, dar nu, totul este ok. Recunosc, sunt unul dintre norocoșii care s-au vindecat de cancer și mă laud cu asta. Datorită mie, foarte mulți oameni au ajuns la aceste clinici în Turcia. Dacă în România li se dădeau verdicte fatale, mergând acolo, pe urmele mele, sunându-mă și oferindu-le șansa unui consilier medical, acești oameni trăiesc, sunt bine.”, a mai adăugat celebrul designer.

@cristinasiscanu

“După faptă și răsplată!” Metropola TV Sâmbătă-Duminică ora 20:00 #catalinbotezatu @catalinbotezatu.1

♬ sunet original – CristinaSiscanu

citește și...